ερμιόνη-κατσίφα-σκοτώνουν-ξανά-τον-α-549598
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2018 | 09:26

Ερμιόνη Κατσίφα: “Σκοτώνουν ξανά τον αδερφό μου-είναι ύβρις”

Την αγανάκτηση της εξέφρασε η Ερμιόνη Κατσίφα, αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μετά την κίνηση της  αλβανικής εισαγγελίας να ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμο Δρόπολης για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του.

«Σκοτώνουν ξανά τον αδερφό μου! Είναι ύβρις», είναι τα λόγια της.

«Δηλαδή με τον νεκρό αδερφό μου να συνεχίζουν αυτό! Μέχρι και οι αρχαίοι Έλληνες έθαβαν τους εχθρούς τους με τιμές, τους Πέρσες», συνεχίζει η Ερμιόνη Κατσίφα μιλώντας στον ANT1.

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναφέρεται στη συνέχεια στην κατάσταση που επικρατεί στο χωριό και στο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται έναντι στην ελληνική μειονότητα.

«Ότι υπάρχει στο χωριό κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και όλα αυτά υπάρχει και οι άνθρωποι φοβούνται πολύ. Οι γονείς μου είναι πολύ σοκαρισμένοι και φοβισμένοι με όλα αυτά. Είχαμε ακούσει και πυροβολισμούς απέναντι από το σπίτι, ένα βράδυ μετά την κηδεία. Υπάρχει ηλεκτροδότηση, διακοπή ρεύματος, δωδεκάωρες διακοπές ρεύματος. Είναι σαν να ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση με αυτή τη χώρα. Θέλουν Ευρώπη; Δεν το νομίζω! Θέλουν τη μεγάλη Αλβανία; Ίσως! Μάλλον! Γιατί εγώ αυτό βλέπω, ότι ίσως θέλουν πόλεμο».