εργαζόμενοι-κεπ-για-περιστατικά-βίας-764168
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.05.2023 | 16:18

Εργαζόμενοι ΚΕΠ για περιστατικά βίας: Πάρτε μέτρα πριν να έχουμε ανθρώπινη απώλεια!

Ανακοίνωση για τα διαδοχικά περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων σε ΚΕΠ, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματεία Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕΚΕΠ) σημειώνοντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα «υπάρξουν ανεπανόρθωτες σωματικές βλάβες ή ανθρώπινη απώλεια».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες κι ένα καινούργιο περιστατικό βίας στο ΚΕΠ Ευόσμου προστέθηκε για να επιβεβαιώσει την ανησυχία μας για τα πλημμελή μέτρα ασφάλειας στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Τι κι αν έχουν καταγραφεί πλήθος περιστατικών, τι αν έχουν ενημερωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι δημοτικές αρχές, τι κι αν έχει τεθεί το ζήτημα επανειλημμένως σε συναντήσεις σε όλους τους υπεύθυνους. Δεν ιδρώνει το αφτί κανενός. Έχουν βάλει πάνω απ’ όλα το οικονομικό κόστος, απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή και την ψυχολογική μας υγεία και μας έχουν αφήσει απροστάτευτους.

Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα πριν υπάρξουν ανεπανόρθωτες σωματικές βλάβες ή ανθρώπινη απώλεια. Η επιπολαιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των αιρετών που παρακολουθούν ανίκανοι και απρόθυμοι να παρέμβουν είναι αχαρακτήριστη.

Να σταματήσουν να μιλούν για τις υποχρεώσεις των υπαλλήλων και να επικεντρωθούν επιτέλους στις δικές τους υποχρεώσεις και κυρίως σ’ αυτό που έχουν καθήκον να παρέχουν χωρίς εκπτώσεις, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Θέτουμε προ των ευθυνών τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και όλους τους δημάρχους διότι δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνωρίζουν.

Γνωρίζουν όλοι και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Η αναλγησία που επιδεικνύουν είναι εξοργιστική και τους προειδοποιούμε ότι “δεν πάει άλλο”. Έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής μας και η δήθεν συμπαράσταση κατόπιν εορτής δεν πρόκειται να κατευνάσει την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση όλων των υπαλλήλων.