ερευνάται-η-καταγγελία-ανήλικης-για-β-1096847
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2023 | 16:43

Ερευνάται η καταγγελία ανήλικης για βιασμό από μαθητές Λυκείου

Την καταγγελία της μητέρας μιας 15χρονης κοπέλας που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού κατ’ επανάληψη από επίσης ανήλικους μαθητές, όταν ακόμα ήταν μόλις 12 ετών, ερευνούν οι αστυνομικοί στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μητέρας της ανήλικης κοπέλας, το καλοκαίρι του 2020, η 12χρονη τότε κόρη της βιάστηκε από μαθητές της Α΄τάξης του Λυκείου (ΕΠΑΛ) σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Η καταγγελία έγινε δύο χρόνια αργότερα και αφότου η ανήλικη φέρεται να κατέληξε να νοσηλεύεται με βαριά κατάθλιψη στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Την καταγγελία έκανε τον Φεβρουάριο του 2022 η μητέρα της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, όπου άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης με τη λήψη καταθέσεων και λοιπού προανακριτικού υλικού. Η υπόθεση στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Λασιθίου και από εκεί στην Ασφάλεια Ιεράπετρας – περιοχή στην οποία εμφανίζονται να διαδραματίστηκαν τα καταγγελλόμενα περιστατικά – για τη λήψη επιπλέον καταθέσεων.

Από τους αστυνομικούς της Ιεράπετρας ολοκληρώνεται ο κύκλος των ανωμοτί καταθέσεων από τους καταγγελόμενους ως δράστες για την συμπλήρωση της δικογραφίας, η οποία στη συνέχεια θα υποβληθεί εκ νέου στην Εισαγγελία Λασιθίου, προκειμένου να ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις για την υπόθεση, την οποία έκανε γνωστή η ίδια η μητέρα της 15χρονης, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε η μητέρα, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, η κόρη της, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου το 2020, αρχικά βιάστηκε από ένα αγόρι μαθητή Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ. Όπως είπε, την οδήγησε σε ένα γιαπί και την βίασε, με περίπου 15 άλλους μαθητές παρόντες, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το περιστατικό και ενδεχομένως να το βιντεοσκόπησαν.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη λίγο καιρό μετά σε ένα πάρτι γενεθλίων, που έγινε σε κάποιο σπίτι της πόλης. Η 12χρονη είχε καλεστεί και είχε πάει εκεί με φίλες της. Στο πάρτι αυτό βρισκόταν και τρία αγόρια, μαθητές Α’ Λυκείου με τα οποία το κορίτσι και οι φίλες της έκαναν παρέα και μάλιστα η μητέρα τα γνώριζε προσωπικά, καλώντας τα και στο σπίτι της.

Όπως είπε η μητέρα, στο πάρτι αυτό τα παιδιά έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια». Τελικά, εν μέσω ακραίων καταστάσεων, τα τρία αγόρια φέρονται να βίασαν διαδοχικά την 12χρονη.

Η 12χρονη, σύμφωνα με την μητέρα της, τότε δεν μίλησε σε κανένα. Όμως, όπως ανέφερε, αρκετούς μήνες μετά η κόρη της άρχισε να αλλάζει απότομα συμπεριφορά και να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Σύμφωνα με την ίδια, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, τα περιστατικά αυτά είχαν διαρρεύσει μεταξύ μαθητών, οι οποίοι επικοινωνούσαν και εκφόβιζαν τη 12χρονη, ζητώντας της σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Τελικά, το κορίτσι φαίνεται να κατέληξε να νοσηλεύεται στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για έξι μήνες, διάστημα κατά το οποίο φέρεται να ανοίχτηκε και να μίλησε στους γιατρούς, ανοίγοντας το δρόμο για την καταγγελία της υπόθεσης.