Έρευνα: Τα τσιγάρα θα είναι παρελθόν σε 10 με 20 χρόνια

Έρευνα του ινστιτούτου Jefferies υποστηρίζει ότι σε 10 έως 20 χρόνια θα μπορούσαν να εξαφανιστούν οι καπνιστές σε πολλές περιοχές παγκοσμίως.

Οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες καπνού βρίσκονται στην ίδια πλευρά σε αυτή τη μετατόπιση, καθώς περισσότερες χώρες υιοθετούν στόχους χωρίς καπνιστές και οι εταιρείες ωθούν τους καπνιστές σε προϊόντα μειωμένου κινδύνου, όπως η αναρρόφηση και η στοματική νικοτίνη, σύμφωνα με την έρευνα.

«Με τις ρυθμιστικές αρχές και τις φιλοδοξίες του καπνού να ευθυγραμμίζονται όλο και περισσότερο, σε πολλές χώρες, η ύπαρξη κανενός καπνιστή σε κάποια γενιά θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα», έγραψε ο αναλυτής Owen Bennett σε δημοσίευμα την Παρασκευή. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υποστήριξη των προΐόντων μειωμένου κινδύνου».

Η άποψη ότι τα τσιγάρα θα μπορούσαν να καταστούν απαρχαιωμένα υποστηρίζεται επίσης από την Citigroup Inc, η οποία αναμένει ότι το κάπνισμα θα εξαφανιστεί έως το 2050 από τις ΗΠΑ, περιοχές της Ευρώπης, την Αυστραλία και τα μεγάλα κομμάτια της Λατινικής Αμερικής, εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση που παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

«Το κάπνισμα έχει μειωθεί τις τελευταίες πέντε δεκαετίες λόγω αυτού που αποκαλούμε ESG Squeeze: πιέσεις από κοινωνικές συμπεριφορές, ρυθμίσεις και φορολογία», έγραψε ο αναλυτής της Citi, Adam Spielman σε δημοσίευμα αυτού του μήνα.

Ο Michael R. Bloomberg, ιδρυτής και ιδιοκτήτης πλειοψηφίας του γονέα Bloomberg News Bloomberg LP, έχει κάνει εκστρατεία και έχει δώσει χρήματα για την υποστήριξη της απαγόρευσης των ΗΠΑ για αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα και καπνό.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!