έρευνα-στα-31-ξοδεύουμε-τα-περισσότερα-461772
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2018 | 13:10

Έρευνα: Στα 31 ξοδεύουμε τα περισσότερα χρήματα της ζωής μας

Στα 31 χαλάμε τα περισσότερα λεφτά στη διάρκεια της ζωής μας.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας ClearScore, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα και δήλωσαν ότι κατά το 31ο έτος της ηλικίας τους ξόδεψαν περίπου 60.000 δολάρια!

Αν όμως φαντάζεστε ότι η γενιά των 30 απλά ξοδεύει τα χρήματά της σε πάρτι και άλλου είδους απολαύσεις, δεν έχετε δίκιο!

Ο λόγος για τον οποίο η ηλικία των 31 ετών είναι η πιο πολυέξοδη είναι γιατί οι άνθρωποι καλούνται τότε να αντεπεξέλθουν σε ειδικές περιπτώσεις όπως: γάμος, παιδί, γαμήλιο ταξίδι, που επιβάλλουν μια… υπερμεγέθη ανάληψη!

Ειδικότερα, το 27% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι ο γάμος ήταν η μεγαλύτερη δαπάνη της ζωής τους έως τότε, ενώ το 25% δήλωσε ότι στα 31 του αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι. Το 20% θεωρούν δαπανηρό σπορ τα… μωρά ενώ το 14% των ερωτηθέντων ξόδεψε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό από το κομπόδεμά του στο ταξίδι του μέλιτος.

Ο Τζάστιν Μπασίνι, διευθύνων σύμβουλος της ClearScore, δήλωσε στο Business Insider: «Πολλές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τείνουν να συμβαίνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οπότε δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει το πόσα χρήματα χρειάζονται κατά τη διάρκεια του πιο ακριβού έτους στη ζωή ενός ανθρώπου.