έρευνα-o-independent-για-το-αν-υπάρχει-ευχαρίστησ-71644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.12.2016 | 21:20

Έρευνα: O Independent για το αν υπάρχει ευχαρίστηση στο επαγγελματικό σεξ

Εντάξει, έρωτας υπάρχει άφθονος όταν μιλάμε για εργαζόμενες του σεξ. Αλλά ηδονή; Είναι το ερώτημα που έθεσε η Ελίζαμπεθ Μέγκαν Σμιθ, ερευνήτρια του πανεπιστημίου La Trobe στην Αυστραλία. Και αναζήτησε την απάντηση απευθείας στην πηγή της.

Ο Independent σημειώνει ότι η αυστραλή ερευνήτρια ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της βάσει της θεωρίας του Μισέλ Φουκό ότι η δύναμη συνδέεται με τη γνώση. Ο,τι και να σημαίνει αυτό, μια γυναίκα που συστήθηκε ως Κέιτ είπε ότι δυσκολευόταν να νιώσει ευχαρίστηση στο σεξ προτού γίνει επαγγελματίας. Κι ενώ πίστευε ότι θα έπρεπε να υπομείνει πράγματα στην ερωτική πράξη που ήταν απαραίτητα στην δουλειά της, ένιωσε μεγάλη έκπληξη όταν βρήκε τον πρώτο της πελάτη ελκυστικό. Δεν συνέβη το ίδιο και με όλους τους υπόλοιπους. Για όλους όμως είπε ότι ήταν «γλυκούληδες» και «αξιαγάπητοι». Μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι από τη δουλειά της έμαθε τι της αρέσει στο σεξ. Και κάλεσε τις συναδέλφισσές της να μην βλέπουν αυτό που κάνουν μόνο από επαγγελματική σκοπιά.

Η Ελίζαμπεθ Μέγκαν Σμιθ δήλωσε ότι με την έρευνά της ελπίζει να βοηθήσει να καταλάβουμε τι σκέφτονται για τη δουλειά τους οι εργαζόμενες του σεξ και όχι να πλασάρει την άποψη ότι σε όλες τις γυναίκες μπορεί να αρέσει το επαγγελματικό σεξ. Ο,τι και να σκέφτονται, πάντως, θα ήταν ευτύχημα να μην αισθάνονται πια «πόρνες». Γιατί όπως έλεγε μια άλλη έρευνα, οι επαγγελματίες του σεξ που δεν αισθάνονται τίποτε περισσότερο από αυτό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν στην «κανονική» αγορά εργασίας. Πηγή: protagon.gr