έρευνα-για-τα-κενά-ασφαλείας-στη-φύλαξ-26226
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.07.2017 | 09:20

Έρευνα για τα κενά ασφαλείας στη φύλαξη υψηλών προσώπων

Κενά στη φύλαξη του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά και γενικότερα υψηλών προσώπων διαπιστώνει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι τρεις αστυνομικοί, που το απόγευμα της 25ης Μαΐου συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό από το κέντρο της Αθήνας στο σπίτι του στο Ψυχικό, κλήθηκαν πριν από μερικά 24ωρα σε νέα κατάθεση, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Βουλής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα φέρεται να έχουν όσα κατέθεσε εκ νέου ο 35χρονος αστυνομικός της φρουράς του κ. Παπαδήμου, που το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου μετέφερε την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού για έλεγχο στη Βουλή. Κι αυτό διότι η αναφορά του φέρεται να αποκαλύπτει τα κενά στις διαδικασίες ασφαλείας του Κοινοβουλίου αλλά και τους χειρισμούς των επικεφαλής της υπηρεσίας, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Αξιωματικός με γνώση του θέματος δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός μηνός εκτός κι εάν ο αστυνομικός διευθυντής που έχει αναλάβει να τη φέρει εις πέρας ζητήσει, όπως προβλέπεται, περιθώριο ενός ακόμη μήνα». Το πόρισμα θα υποβληθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι αποφάσεις για πειθαρχικές κυρώσεις αναμένεται να ληφθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.