ερέτρια-άρπαξαν-57-000-ευρώ-από-ατμ-481826
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2018 | 11:00

Ερέτρια: Άρπαξαν 57.000 ευρώ από ΑΤΜ

Γέμισαν τις τσέπες τους με χρήμα οι τέσσερις κακοποιοί που ανατίναξαν με τη μέθοδο της παροχής αερίου ένα ΑΤΜ της Alpha Bank στην Ερέτρια και διέφυγαν με ένα πιθανότατα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο πυρπόλησαν λίγο πιο μακριά. Η λεία τους υπολογίζεται σε περίπου 57.000 ευρώ.

Οι δράστες, που όλοι φορούσαν κουκούλες και ένας από αυτούς κρατούσε όπλο, έσπασαν λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης την τζαμαρία ενός σούπερ μάρκετ στον προθάλαμο του οποίου ήταν τοποθετημένο το μηχάνημα αναλήψεων και στη συνέχεια διοχέτευσαν στο εσωτερικό του ΑΤΜ το εκρηκτικό μείγμα, προκαλώντας έκρηξη με τη μέθοδο plofkraak.

Έτσι, άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας OPEL, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί καμένο μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά. Οι άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας που ανέλαβαν τις έρευνες, προσπαθούν να εντοπίσουν πλάνα από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, ελπίζοντας ότι θα έχουν καταγράψει το δεύτερο όχημα διαφυγής των κακοποιών.