επιτροπή-λοιμωξιολόγων-έρχεται-παρά-851932
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.03.2021 | 09:45

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Έρχεται παράταση lockdown & συστάσεις για Καθαρά Δευτέρα

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Έρχεται παράταση lockdown & συστάσεις για Καθαρά Δευτέρα

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, 12 Μαρτίου και αναμένεται νέα παράταση του lockdown αλλά και συστάσεις για το πως θα περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα (διαβάστε εδώ)

Η  Επιτροπή συνεδριάζει μετά τις βολές Δερμιτζάκη πως δεν μπορεί να λειτουργήσει, οι οποίες ήρθαν μετά την ομολογία Κοτανίδου ότι παίρνονται λάθος αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί νέα παράταση του lockdown.

Για την Καθαρά Δευτέρα πιθανότατα να γίνουν συστάσεις στους πολίτες, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναμένεται να ανανεωθούν οι συστάσεις  να μην σημειωθούν εικόνες συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα για να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά του κορονοϊού.

Όλα αυτά ενώ για ακόμα μία ημέρα  τα νέα  κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τις 2.500 χιλιάδες  (2.570 συγκεκριμένα) ενώ ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Γι’ αυτό και «κλειδώνει» η παράταση του lockdown, όπου καθημερινά τα κρούσματα ξεπερνούν το 50%, όπως φαίνεται από την κατανομή.

Επιπλέον, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική με τις εισαγωγές να αυξάνονται συνεχώς, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Εάν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει 200 κλίνες, βλέπετε ότι κάθε μέρα τις τελευταίες ημέρες σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο», σημείωσε ο υπουργός κατά την ενημέρωση της Τετάρτης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει στα όριά της».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτέ κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για να ενταχθούν και ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά του κορωνοϊού, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει δια της πλαγίας να έχει τους ιδιωτικούς κλινικάρχες έξω από τη μάχη, προτείνοντας τους «δώρα».

Ιδιαίτερα επικίνδυνη αρχίζει να γίνεται η κατάσταση και πάλι στη Θεσσαλονίκη με το ιικό φορτίο των λυμάτων να έχει αυξηθεί κατά 206% μέσα σε δέκα ημέρες.