επίθεση-με-βιτριόλι-στο-προσκήνιο-ξαν-779068
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.06.2020 | 12:26

Επίθεση με βιτριόλι: Στο προσκήνιο ξανά το σενάριο της ηθικής αυτουργίας

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το skai.gr, τρία είναι τα στοιχεία-«κλειδιά» στα οποία εστιάζουν οι αρχές.

Το πρώτο είναι η μαρτυρία οδηγού ταξί, που χρησιμοποίησε η δράστις για φτάσει στο σημείο που έγινε η επίθεση.

Το δεύτερο είναι η τηλεφωνική επικοινωνία της δράστιδος με την εταιρεία ταξί και το τρίτο είναι το κινητό της τηλέφωνο.

 Σύμφωνα με τον οδηγό ταξί, η δράστις ζήτησε από την εταιρεία να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μια μέρες. Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές είναι το ενδεχόμενο η δράστιδα να είχε κάνει έρευνα πριν την επίθεση.

Η δράστις κάλεσε την εταιρεία ταξί και συνεννοήθηκε το ταξί να την περιμένει κάθε πρωί σε απόσταση αναπνοής από την εταιρεία που εργαζόταν η 34χρονη.

Ο οδηγός ταξί στην κατάθεσή του είπε πως η γυναίκα αυτή καθόταν πάντα πίσω από τη θέση του με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, επομένως δεν θα μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην άρση του απορρήτου του τηλεφώνου και εντόπισαν ότι οι κλήσεις της δράστιδος έχουν γίνει με κάρτα.

Συνεπώς, έχουν στρέψει τις έρευνές τους στα σημεία που υπάρχουν καρτοτηλέφωνα στην περιοχή και αναζητούν εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Επίσης, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι άλλη γυναίκα η ηθική αυτουργός και άλλη η φυσική αυτουργός.

Αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι πως η 34χρονη δεν πρέπει να είχε δει πάνω από μία ή δύο φορές τη γυναίκα που της επιτέθηκε, διαφορετικά θα την είχε αναγνωρίσει.

Θεωρούν ότι από την αρχή έλεγε την αλήθεια ότι δεν γνωρίζει τη γυναίκα που της επιτέθηκε και πλέον στρέφουν τις έρευνές τους και στο πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Η δράστις δεν πρόκειται για μια απλή γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Κινήθηκε με απόλυτη ψυχραιμία, συντονισμένα, ψυχρά, χωρίς να πει απολύτως τίποτα στο θύμα.

Έτσι δε θα μπορούσε να ενεργήσει καμία από τις πέντε ύποπτες γυναίκες που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Επίσης ερευνάται το ενδεχόμενο η μαυροντυμένη γυναίκα να χρησιμοποίησε συγκεκριμένο καρτοκινητό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί ένα που θεωρείται ύποπτο.

Τέλος, εξετάζεται ακόμα η φυσική αυτουργός να είναι αλλοδαπή γυναίκα που είτε γνώριζε την ηθική αυτουργό, είτε ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω συνδέσμου ή ακόμα και του διαδικτύου.