επίθεση-με-βιτριόλι-σε-ειδικό-κέντρο-σ-787212
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.07.2021 | 23:17

Επίθεση με βιτριόλι: Σε ειδικό κέντρο στη Γαλλία η Ιωάννα για τα εγκαύματα

Μάχη για την αποκατάσταση της υγείας της δίνει η 35χρονη Ιωάννα η οποία πριν ένα χρόνο δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

«Βρίσκομαι στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στο Μονπελιέ της Γαλλίας και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Σήμερα είχα την πρώτη συνεδρία με τη γιατρό, η οποία καθορίζει το πρόγραμμα των θεραπειών που θα ακολουθήσω. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της υγείας μου και είμαι ευγνώμων για την στήριξη που λαμβάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαι σε θέση να λάβω τα οφέλη αυτών των θεραπειών», δήλωσε στο Mega.

Παράλληλα, στη Γαλλία θα βρεθεί και η γιατρός της για να παρακολουθήσει την πορεία της υγείας της. «Τις επόμενες ημέρες θα με επισκεφτεί η γιατρός μου για να δει από κοντά τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των θεραπειών, ώστε να συνεχίσουμε με τα επόμενα χειρουργεία, όταν το επιτρέψει η υγεία μου και η εικόνα των μοσχευμάτων. Οι γιατροί συνιστούν αυτές οι θεραπείες να επαναλαμβάνονται για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη στήριξη και τη σκέψη σας».

Η θεραπεία που θα υποβληθεί η 35χρονη πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες. «Χρειάζεται και επαναλήψεις, οι πλαστικοί λένε ότι μία φορά στο εξάμηνο πρέπει να το κάνει, για κάποιο διάστημα, για να μπορέσει να επανέλθει το δέρμα, η ελαστικότητα και η λειτουργικότητα του δέρματος μετά από τα μοσχεύματα και στο πρόσωπο, φυσικά και για τον τράχηλο και για το χέρι της, όπου έχει εγκαύματα, σε όλο το σώμα γίνεται» λέει η Ουρανία Λέχου, διευθύντρια Avène Ελλάδας.

Η επιστροφή της Ιωάννας στην Ελλάδα αναμένεται σε 3 εβδομάδες, όταν και θα έχει ολοκληρώσει το πρώτο κύκλο θεραπειών. Οι γιατροί θα αποφασίσουν για τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.