επίθεση-με-βιτριόλι-πώς-είναι-σήμερα-η-825966
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.09.2020 | 19:55

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς είναι σήμερα η Ιωάννα (φωτο)

Σε επτά χειρουργεία έχει υποβληθεί μέχρι τώρα η Ιωάννα, η οποία πριν από τέσσερις μήνες δέχτηκε φρικτή επίθεση με βιτριόλι, στην Καλλιθέα. Η 34χρονη γυναίκα, που υπέστη σοβαρά εγκαύματα, συνεχίζει να δίνει τη μάχη της και ο δρόμος της αποκατάστασης φαίνεται να είναι μακρύς.

Σύμφωνα με την Μαρία Καλλοφώνου, Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, η Ιωάννα πιθανόν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τρία ακόμη χειρουργεία.

Η κ. Καλλοφώνου, που έχει σταθεί στο πλευρό της Ιωάννας και έχει αναλάβει την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών από τα εγκαύματα που προκάλεσε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας, μίλησε στην εκπομπή Love It και έδωσε την εικόνα της 34χρονης και του αγώνα που κάνει εδώ και τέσσερις μήνες.

“Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, που αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή”, είπε η κ. Καλλοφώνου.

Όπως εξήγησε, “βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι πολύ μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει επτά χειρουργεία”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε πως “οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο”.

Μιλώντας για τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί η 34χρονη, ανέφερε πως “τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση” και εξήγησε στη συνέχεια ότι η Ιωάννα πηγαίνει αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, όπου την παρακολουθούν και από την οφθαλμολογική και από την ψυχιατρική κλινική.

“Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό”, είπε η κ. Καλλοφώνου για να καταλήξει λέγοντας ότι “έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί”.