επίθεση-με-βιτριόλι-εμφανίστηκε-ο-φερ-914895
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.09.2021 | 19:50

Επίθεση με Βιτριόλι: Εμφανίστηκε ο φερόμενος ως συνεργός στην Εισαγγελία

Την Εισαγγελία Εφετών επισκέφθηκαν σήμερα (29/9) ο φερόμενος ως συνεργός στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, μαζί με τον δικηγόρο του, και ζήτησαν να κληθεί και να καταθέσει στην πολύκτροτη δίκη. Αυτήν την πληροφορία μετέδωσε το μεσημέρι ο Alpha, σημειώνοντας ακόμη ότι από την Εισαγγελία Εφετών τους παρέπεμψαν στη γραμματεία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως συνεργός στην υπόθεση δεν έχει εξεταστεί μέχρι σήμερα από τις Αρχές αλλά πλέον είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί, είτε ο ίδιος, είτε ο δικηγόρος του, στη δίκη που συνεχίζεται αύριο. Παραμένει άγνωστο αν η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί τελικά στο δικαστήριο την Πέμπτη (30/9).

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει έτοιμη να καταθέσει και να περιγράψει όλο το χρονικό της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προβλέψει το πώς θα κατορθώσει εντέλει να μιλήσει για εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Η κοπέλα είναι έτοιμη αλλά δεν γνωρίζουμε τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα έχει η εξιστόρηση, σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν φτάσει η στιγμή της απολογίας της: «Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το “γιατί;” έγιναν όλα αυτά», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τον 40χρονο άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορούμενης, ο συνήγορος της Ιωάννας διευκρίνισε πως έχει κληθεί στο δικαστήριο και θα καταθέσει. «Η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα», υπογράμμισε.

«Υπαρκτός ο συνεργός» – Οι πέντε κλήσεις της δράστριας, τι του ζητούσε

Ο κ. Λύτρας μίλησε, ακόμη, και για τον άντρα τον οποίο κατηγορούμενη «πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά το έγκλημα». «Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει», υπογράμμισε. «Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε “θέλω να την βγάλω από την μέση” και αυτός δεν έκανε τίποτα. Εμείς θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να έρθει να καταθέσει», συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.