επίθεση-και-συνθήματα-στα-γραφεία-του-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2020 | 19:40

Επίθεση και συνθήματα στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος»

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία του Πρώτου Θέματος στο Μαρούσι, γράφοντας συνθήματα στην μπροστινή και την πίσω είσοδο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δημοσιεύει το cnn.gr,  τα συνθήματα αφορούσαν στον 42χρονο που συνελήφθη με τη γιάφκα στο Κουκάκικαι βρέθηκε και προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σε στικάκι USB στο σπίτι του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε δήλωση του ανέφερε:  «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Κάθε ενέργεια ενανίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή». «Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», κατέληξε.
Η ιστοσελίδα του «Πρώτου θέματος», αναφέρει για την επίθεση: «Σήμερα το μεσημέρι μια μικρή ομάδα από τους κλασικούς πλέον αγνώστους κουκουλοφόρους βανδάλισαν το κτίριο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη δεκαπενταετή δημοσιογραφική του πορεία. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας επηρεάζουν, απλώς επιβεβαιώνουν ότι κάνουμε κανονικά τη δημοσιογραφική δουλειά μας, όπως την κάναμε πάντα.