χάκερς-επιτέθηκαν-και-σε-νοσοκομεία-ε-163792
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.01.2022 | 20:41

Χάκερς: Επιτέθηκαν και σε νοσοκομεία εκτός από τη Βουλή

Μέσα στην ημέρα εντοπίστηκε επίθεση από χάκερς στην Βουλή. Πέρα όμως από την επίθεση στο Κοινοβούλιο, οι δράστες προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία, τόσο από τα νοσοκομεία Σωτηρία, όσο και στο Ασκληπιείο Αττικής.

Η επίθεση απετράπη και απομένει η έρευνα που θα βρει αν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία. Οι χάκερς δεν κατάφεραν να “χτυπήσουν” άλλα νοσοκομεία πέρα από τα παραπάνω.

Επίθεση χάκερς: Τι έγινε στην Βουλή

Την ίδια ώρα, χθες το μεσημέρι, συναγερμός σήμανε στη Βουλή των Ελλήνων καθώς χάκερς επιχείρησαν να υποκλέψουν στοιχεία από το web mail του κοινοβουλίου. Στόχος επίθεσης έγιναν συνολικά 60 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP». ύμφωνα με πληροφορίες η αρμοδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» ολα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενω σε συνεργασία με την Διωξη Ηλεκτρονικουυ εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερς επιχείρησαν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτων.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.