επίθεση-αμβρόσιου-στην-ερτ-για-την-προ-82290
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2018 | 15:54

Επίθεση Αμβρόσιου στην ΕΡΤ για την προβολή του «Jesus Christ Superstar»

Ξέσπασε κατά της ΕΡΤ και της στάσης που τηρεί η δημόσια τηλεόραση έναντι των αντιδράσεων της εκκλησίας για το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» (ήδη ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, που έχει καταθέσει μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης, ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ, να σταματήσει η ύβρις κατά του Χριστού ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και επιθέσεις στους συντελεστές της παράστασης, ακόμη και στα μέλη των οικογενειών τους) o μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του επιτίθεται κατά της ΕΡΤ και ζητά από τους πιστούς να την κλείσουν.
Αφορμή για την σφοδρή επίθεση του κ. Αμβρόσιου στάθηκε η συνέντευξη του κ. Σεραφείμ, ενώ στην επιστολή, την οποία απευθύνει στους συντελεστές της πρωινής εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «διαμαρτύρομαι εντόνως για την μη δημοκρατική, και συνεπώς αγενέστατη, συμπεριφορά σας σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή σας και περί ώραν 08.30’ με θέμα το ασεβέστατο θεατρικό έργο «Jesus Christ Superstar», και συνεχίζει:
«Προσκαλέσατε τον Σεβ. Μητροπολίτη για να σας δώσει εξηγήσεις από της πλευράς του, καθ’ όσον έχει υποβάλει Μήνυση κατά των πρωτεργατών του θεατρικού έργου. Καθ’ ην στιγμήν, λοιπόν, ο Συνομιλητής σας παρέχει εξηγήσεις σε ερώτημα, το οποίον σεις του έχετε θέσει, πριν ή ολοκληρώσει τη σκέψη του, ξαφνικά και με περισσή αναίδεια τον διακόπτετε, με την υποβολή άλλης ερωτήσεως ή και τον προσωπικό σας σχολιασμό, προφανώς διότι η απάντησή του δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας!
Έτσι όμως τελικά αποδεικνύετε, ότι Σεις δεν σκοπεύετε να ανακαλύψετε την αλήθεια επί ενός προβλήματος! Απλώς προσπαθείτε να επιβάλλετε –εμμέσως πλην σαφώς- στους θεατές σας τις θέσεις σας και τις απόψεις σας, θέσεις και απόψεις μιάς αριστερόστροφης κουλτούρας. Κατέστη λοιπόν φανερό, ότι με την εκπομπή σας σήμερα το πρωΐ σκοπό είχατε να χορηγήσετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στους πρωτεργάτες του έργου.
Στον σεβαστό Συνομιλητή σας θέσατε το ερώτημα εάν έχει παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση με το επιχείρημα: “αφού δεν έχετε παρακολουθήσει την παράσταση, γιατί αντιδράτε;”. Και εγώ, λοιπόν, σας ερωτώ: “Σεις έχετε παρακολουθήσει την παράσταση; Εάν όχι, τότε με ποιό δικαίωμα την υποστηρίζετε;”. Είσθε λοιπόν απαράδεκτοι υποκριτές! Συλλαμβάνεσθε ως υπηρέτες του ψεύδους! Υπηρετείτε σκοπιμότητες και όχι την αλήθεια! Στη φαινομενική προσπάθεια διερευνήσεως των γεγονότων προς ανάδειξη της αλήθειας, σεις, εμμέσως πλην σαφώς, υπηρετείτε σκοπιμότητες!
Επί πλέον γιατί δεν απευθύνεσθε και στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Γιατί δεν στρέφεσθε προς τον κ. Εισαγγελέα, ο οποίος εδέχθη την Μήνυση του Σεβ. Κυθήρων και να τον ερωτήσετε: Κύριε Εισαγγελέα, γιατί μέχρι σήμερα παραμένετε αδρανής; Γιατί δεν έχετε ενεργήσει κατά τον Νόμο προς διερεύνηση της υποθέσεως; Ή, εάν έγινε κάποια διερεύνηση και δεν υπάρχει αδίκημα, γιατί δεν προβαίνετε σε μια Ανακοίνωση όπως π.χ. “Διερευνήσαμε την υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει παρανομία! Επομένως η Μήνυση απορρίπτεται ως μη έχουσα έρεισμα;”. Σας ερωτώ ευθέως: διερευνώντας την υπόθεση, δεν είχατε χρέος να απευθυνθείτε και προς την Δικαστική Αρχή; Γιατί την αφήνετε στο απυρόβλητο;
Επομένως με τις εκπομπές σας δεν στοχεύετε στην ανάδειξη της αλήθειας! Απλώς θέλετε να κάνετε “πλύση εγκεφάλου” στους θεατές σας! Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω το υπεροπτικό ύφος με το οποίο συμπεριφέρεσθε προσωπικά σεις κ. Παναγιωτόπουλε. Γιατί έχετε τόση υπεροψία; Γιατί δεν σέβεσθε τον συνομιλητή σας; Επί τέλους σεις τι είσθε; Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ; Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ; Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ; Ο ΤΕΛΕΙΟΣ; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΕΙΣΘΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!
Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια και όχι για να στρεβλώνετε τα πράγματα και να τυφλώνετε τους θεατές σας!» και καλεί τους χριστιανούς να «κλείσουν την ΕΡΤ είναι απαράδεκτη».

Απαντώντας στον κ. Αμβρόσιο, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σημείωσαν ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει το δικαίωμα να εκφέρει οιαδήποτε άποψη για το θέμα, ωστόσο, όπως σημείωσαν, «ο διχαστικός λόγος από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας σε οποιοδήποτε τομέα, δεν βοηθάει σε τίποτα», ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις μιας μερίδας της ιεραρχίας εναντίον της θεατρικής παράστασης “Jesus Christ Superstar” συνιστούν ευθεία απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η αρχή έγινε από τον Μητροπολίτη Κηθύρων Σεραφείμ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης. Ακολούθησε χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να συντάξει επιστολή στην οποία ζητά να κλείσει η ΕΡΤ, επειδή οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “Πρωινή Ζώνη”, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μαρία Πολλάλη, έθεσαν αυτονόητα ερωτήματα για το θέμα στον προσκεκλημένο της εκπομπής τους, Μητροπολίτη Κυθήρων. Στηρίζουμε ολόπλευρα τους συντελεστές της παράστασης και καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές σκοταδισμού».
Πληροφορίες: enikos.gr