επιστήμονες-λένε-ότι-βρήκαν-την-απόλυ-1110578
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.12.2022 | 13:47

Επιστήμονες λένε ότι βρήκαν την απόλυτη θεραπεία για το hangover

Δυστυχώς δεν έχει μέσα πίτσα και μπέργκερ…

Ήπιαμε λίγο παραπάνω το Σάββατο και τώρα άρχισαν οι κλασικοί όρκοι ότι θα δεν θα ξαναπιείς ποτέ στη ζωή σου; Οκ, λέγε ό,τι θες και μπορείς να κοροϊδεύεις όσο θέλεις τον εαυτό σου και τους φίλους σου, οι οποιοι δεν σε πιστεύουν έτσι κι αλλιώς. Επειδή όμως το έργο θα παιχτεί και πάλι, για ακόμα μία φορά, ίσως και χιλιοστή, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις στο σπίτι μια κάποια θεραπεία για την επόμενη μέρα για να σταθείς πιο γρήγορα στα πόδια σου. Γιατί πάνε οι εποχές που έπινες τα κέρατά σου και την άλλη μέρα πήγαινες για μάθημα στο πανεπιστήμιο, όσο παιρνούν τα χρόνια, δεν φτάνει ούτε το ΣΚ για να συνέλθεις αν πιεις την Παρασκευή.

Μια ομάδα επιστημόνων από το ινστιτούτο χημείας της Βομβάης ανακάλυψε το ρόφημα που σε φέρνει στα ίσα σου και δυστυχώς δεν είναι ο καφές. Για την ακρίβεια ο καφές αντενδείκνυται στην περίπτωση του hangover γιατί έχει την τάση να σε αφυδατώνει, και το hangover θέλει ενυδάτωση.

Οι ερευνητές προτείνουν ένα ρόφημα από φρεσκοστυμμένο λάιμ, ωραίο αν θες να έχεις μια συνέχεια από τα χτεσινά μοχίτο, αχλάδι και νερό καρύδας. Λίγο περίεργος συνδυασμός, αλλά αυτός έχει όλα τα ιχνοστοιχεία που έχασες λόγω της κραιπάλης και έτσι θα τα πάρεις πίσω. Επίσης θα ήταν καλή ιδέα ένα ελαφρύ πρωινό, όχι pancakes και άλλες τηγανητές αηδίες.

Η χρυσή τριάδα του πρωινού του hangover έχει αγγούρι, σαν αυτό που είχε το gin tonic σου, ντομάτα, σαν αυτή που είχε το bloody mary σου, και τυρί, γιατί το τυρί είναι πάντα καλός συνδυασμός με το αλκοόλ, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά.

Μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις ακριβώς αυτά τα φρούτα, αλλά γενικά είναι καλή ιδέα να φας φρούτα και να πιεις χυμούς την επόμενη μέρα, ακόμα κι αν δεν πετύχεις τον θαυματουργό συνδυασμό που προτείνουν οι Ινδοί επιστήμονες. Τέλος μην ξεχνάς ότι ο καφές κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί εκτός από την ανάσχεση της ενυδάτωσης, προκαλεί και καθυστέρηση στην προσπάθεια του οργανισμού να μεταβολίσει το αλκοόλ παρατείνοντας το βασανιστήριο. Σε ό,τι αφορά τη θεωρία που λέει να πιεις μια μπίρα, να σε ενημερώσουμε ότι δεν είσαι ο Μπουκόφσκι και αν θες κάποια στιγμή να πας νηφάλιος, χωρίς πονοκέφαλο στο γραφείο, άστο καλύτερα.

πηγή: ratpack.gr