επιλογή-για-να-καταργήσετε-τον-internet-explorer-ε-176212
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.02.2019 | 08:53

«Επιλογή» για να καταργήσετε τον Internet Explorer -Ετοιμάζουν τον Edge

Κάπου εκεί πίσω, βαθιά στα προγράμματά σας, υπάρχει και ο Internt Explorer. Τον Θυμάστε? Και ενώ ακόμα και η Microsoft τον έχει ξεχάσει και προωθεί τον Edge (προσπαθεί τουλάχιστον) εξοπλίζοντας τον με το Chromium, ο Internet Explorer, αν και δεν τον χρησιμοποιήσετε, εξακολουθεί να βρίσκεται στο σύστημά σας, σαν φάντασμα της περασμένης δεκαετίας.

Δεν κάνει τίποτα. Κάθεται ήσυχα σε μια γωνία και σε αντίθεση με τον Edge, δεν υπάρχουν λειτουργίες των Windows 10 που να βασίζονται πάνω του, οπότε μπορείτε να τον καταργήσετε απελευθερώνοντας χώρο.

Πως να καταργήσετε τον Internet Explorer

Ο Internet Explorer μπορεί να καταργηθεί από τον Πίνακα Ελέγχου. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στην επιλογή Προγράμματα και δυνατότητες. Στα αριστερά του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows”.

Αυτό θα ανοίξει μια λίστα με τις δυνατότητες των Windows που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας. Κατεβείτε προς τα κάτω και θα βρείτε τον Internet Explorer 11. Καταργήστε την επιλογή και κάντε κλικ στο OK.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση στην οθόνη, η οποία σας ενημερώνει ότι η κατάργηση του Internet Explorer 11 μπορεί να επηρεάσει άλλες δυνατότητες και προγράμματα των Windows και θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να το καταργήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί “Ναι” και θα καταργηθεί η εγκατάσταση.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την απεγκατάσταση και μόλις το κάνει, θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας. Μόλις γίνει η επανεκκίνηση του συστήματός σας, ο Internet Explorer θα γίνει πραγματικά ιστορία.

Εάν ποτέ χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο να τον επαναφέρετε, πράγμα απίθανο, μπορείτε να το κάνετε. Η διαδικασία είναι απλή. Ανοίξτε τον Πίνακα ελέγχου και μεταβείτε στα Προγράμματα και δυνατότητες. Κάντε κλικ στην ίδια επιλογή “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows” και, από τη λίστα επιλογών, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στον Internet Explorer και κάντε κλικ στο OK. Τα Windows 10 θα εγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης και πάλι, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

Ο Internet Explorer 11 δεν είναι καν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10 κατά την εγκατάσταση του. Είναι εκεί επειδή ήταν πάντα εκεί !!!. Είναι ένα μέρος των παλιών Windows παρόλο που τα Windows 10 έχουν περισσότερους χρήστες από τα Windows 7 τώρα πια. Πολλές ιστοσελίδες εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης και γι ‘αυτό είναι ακόμα εκεί. Καμία δυνατότητα που έχει προσθέσει η Microsoft στα Windows 10 δεν βασίζεται στον Internet Explorer για να λειτουργήσει. Χρησιμοποιεί είτε το Cortana, είτε τον Edge.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή η Microsoft να καταργήσει τελικά από μόνη της το πρόγραμμα περιήγησης. Η απόρριψη ενός προγράμματος περιήγησης, ειδικά ενός φυλλομετρητή που βρίσκεται στο βασικό λειτουργικό σύστημα για πάνω από εικοσιτρία χρόνια, δεν είναι το ίδιο όπως με την εφαρμογή Paint. Πολλοί χρήστες περιέργως εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορεί να μην είναι ασφαλές ή λογικό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι εξακολουθούν να τον χρησιμοποιούν γιατί απλά είναι θέμα συνήθειας.

Πηγή: Freegr network blog- News about pc, technology