επί-τάπητος-το-κυκλοφοριακό-στον-πειρ-37000
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.06.2017 | 21:22

Επί τάπητος το κυκλοφοριακό στον Πειραιά –Παρέμβαση Κουρουμπλή για το λιμάνι

Το κυκλοφοριακό ζήτημα στον Πειραιά, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του μετρό και του τραμ, αλλά και ο σχεδιασμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά, Σπύρος Λάσκος, υπέβαλε πρόταση για την κίνηση των λεωφορείων της κρουαζιέρας μέσα από συγκεκριμένη διαδρομή του οδικού δικτύου, αξιοποιώντας και τους λεωφορειοδρόμους του Πειραιά. Όπως είπε, από τις 10 Ιουλίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα της οδού Σκυλίτση, στο οποίο τώρα γίνονται έργα. Η συμφόρηση θα αρχίσει να εκτονώνεται και νωρίτερα, με τον τερματισμό των μαθημάτων στα σχολεία.

Η υλοποίηση της πρότασης θα εξεταστεί λεπτομερώς σε ειδική συνάντηση μεταξύ του Ο.Λ.Π., του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και της τροχαίας Πειραιά.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ανάγκη συνολικού σχεδιασμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών της κρουαζιέρας, τόσο κατά τη μεταβατική περίοδο όσο και μετά την υλοποίηση των έργων.