Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι ναυτικοί που ήταν «όμηροι» στην Κίνα

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι ναυτικοί που ήταν «όμηροι» στην Κίνα

Στην Ελλάδα επέστρεψαν οι ναυτικοί του πλοίου Angelic Power, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι περισσότερους από 15 μήνες στην Κίνα.

Το Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είχε απαγορεύσει τον απόπλου του πλοίου με ελληνική σημαία, εξαιτίας οικονομικών διαφορών με την διαχειρίστρια εταιρία. Έτσι το πλήρωμα παρέμενε εγκλωβισμένο.

Μετά από πολύμηνες και συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας οι κινέζικες αρχές έκαναν αποδεκτά τα ελληνικά αιτήματα και ξεκίνησε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων ναυτικών.

“Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία δρα αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας οπουδήποτε στον κόσμο” τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

O πλοίαρχος και υποπλοίαρχος καθώς και 13 ναυτικοί υπήκοοι Φιλιππίνων εξακολουθούν να παραμένουν στο πλοίο που βρίσκεται δεμένο στην Κίνα.

Πηγή: ANT1

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΙΝΑ, NAYTIKOI, OMHROI


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]