επέστρεψαν-οι-καθηγητές-του-εθνικού-π-1134785
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2023 | 22:40

Επέστρεψαν οι καθηγητές του Εθνικού που είχαν παραιτηθεί

Με μία αναφορά στην τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, η οποία όπως λένε «άλλαξε ριζικά το τοπίο» και «η αιχμή των κινητοποιήσεων μετατοπίστηκε σε ζητήματα πολύ σοβαρότερα που έχουν σχέση με ανθρώπινες ζωές» οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δηλώνουν πως θα επιστρέψουν στις θέσεις τους λήγοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους μετά την σύσσωμη παραίτησή τους στις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους, οι ίδιοι θέτουν ως πρωταρχικό στόχο την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους, καθώς «η κατάληψη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό της». Υπενθυμίζεται πως, με την ανακοίνωση της παραίτησής τους, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας υποστήριζαν πως επρόκειτο για μία fake κίνηση αφού, όπως ανέφεραν, «δημοσιευμένη απόφαση στη Διαύγεια δείχνει ότι οι συμβάσεις των περισσότερων “παραιτηθέντων” καθηγητών έχουν ήδη λήξει».

Την ίδια ώρα, το θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών στα social media, με τους πολίτες να μιλούν για «φαρσοκωμωδία», γιαλατζί επανάσταση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν πως πρόκειται για μία καθαρά προεκλογική κίνηση από μέρους τους ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου