εοδυ-κάνε-τον-κόσμο-ένα-ασφαλέστερο-μέ-788018
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.06.2020 | 13:26

ΕΟΔΥ: Κάνε τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος – Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές

Ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές, μη-αμειβόμενους αιμοδότες, εορτάζεται στις 14 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών. «Για τη μέγιστη προσφορά τους στην αξία της ζωής  και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία, ως αναπόσπαστο μέρος της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και βασικό συστατικό ενός αποτελεσματικού συστήματος  υγείας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του για τη σημερινή ημέρα ο ΕΟΔΥ.

Το θέμα της εκστρατείας για την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών είναι «Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές» με το σύνθημα «Δώσε αίμα και κάνε τον κόσμο έναν υγιέστερο χώρο».

«Η ιδέα είναι να επικεντρωθούμε στη συμβολή κάθε μεμονωμένου δωρητή για τη βελτίωση της υγείας των υπολοίπων στην κοινότητα. Η αιμοδοσία είναι απαραίτητη σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ατόμων και των κοινοτήτων σε ασφαλές και ποιοτικά εγγυημένο αίμα και προϊόντα αίματος, τόσο υπό κανονικές όσο και υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Μέσω της εκστρατείας, καλούμε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μπορούν να σώζουν ζωές μέσω της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας» αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

«Δώσε Αίμα – Δώσε Ζωή». Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη και με αφορμή την ημέρα αυτή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε σχόλιό του στο twitter, αναφέρει: «ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε αυτούς που ακόμα και μέσα στην πανδημία συνεχίζουν να δίνουν αίμα, να δίνουν ζωή για έναν κόσμο πιο υγιή. Καλούμε όποιον μπορεί, να προσφέρει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες».