εντυπωσιακό-γκράφιτι-κατά-της-οπαδικ-1130312
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2023 | 14:30

Εντυπωσιακό γκράφιτι κατά της οπαδικής βίας: Ο Άλκης «ζωντανός»… προστατεύει τα παιδιά όλων των ομάδων

Ένα νέο εντυπωσιακό γκράφιτι δημιουργήθηκε στον τοίχο του 11ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο αδικοχαμένος 19χρονος Άλκης, με ένα φωτεινό χαμόγελο, προστατευτεί τα παιδιά που φορούν φανέλες όλων των ομάδων.

Την 1η Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε άγρια ο Άλκης Καμπανός, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, την στιγμή που βρισκόταν μαζί με τους φίλους του. Το γκράφιτι έχει ως στόχο να μην ξεχαστεί η δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, και να αποτελέσει σύμβολο αλλαγής, όπως και να υποστηρίξει τα θύματα της οπαδικής βίας και να αλλάξει την οπαδική κουλτούρα.

«Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα με αυτό το γκράφιτι, αυτό της συνύπαρξης για τον αδικοχαμένο Άλκη. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πως μπορούν όλοι μαζί να ζουν, να παίζουν και να συνυπάρχουν, ανεξαρτήτως των πιστεύω τους. Ζωγραφίσαμε τον Άλκη από πάνω και τους χαμογελάει, όπως θα έκανε αν ήταν μαζί μας σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δημιουργός, Same84. «Ένα έργο με έντονα χρώματα που ο βασικότερος στόχος του είναι να μας κάνει να σκεφτούμε, να οραματιστούμε, να αναθεωρήσουμε, και να περάσει μέσα από αυτό ένα σπουδαίο μήνυμα, κατά της οπαδικής βίας.», συμπλήρωσε.

Τα παιδιά του σχολείου τραγούδησαν ένα τραγούδι, αφιερωμένο στον Άλκη, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: Είμαστε όλοι φίλοι καρδιακοί, λέμε όχι στην βία με πυγμή, ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί καλά, να ενώσουμε τα χέρια μας ψηλά!

Η τοιχογραφία είναι πρωτοβουλία της UrbanAct και της «Δομής 1η Φεβρουαρίου Εις το “Όνομα του Άλκη”» σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου.

πηγή: thesstoday.gr