έντονη-κινητικότητα-και-συνεργασίες-93786
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2016 | 11:29

Έντονη κινητικότητα και συνεργασίες στο νέο τηλεοπτικό τοπίο

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την καταβολή της πρώτης δόσης από τους νικητές της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ποσά με τα οποία αποκτήθηκαν θεωρούνται πολύ μεγάλα και σύμφωνα με δημοσιεύματα έντονες είναι οι φήμες για αναζήτηση συμμαχιών από τους νέους καναλάρχες ή ακόμα και για απόσυρση κάποιου από τη διαδικασία, έστω και την ύστατη στιγμή.

Την ίδια ώρα επιχειρηματίες που δεν πήραν άδεια, εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με αδειοδοτηθέντα σχήματα, καθώς και διεκδίκησης αδειών θεματικού περιεχομένου.

Ετσι από την πλευρά του Star, που κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά στην ηλεκτρονική δημοπρασία και δεν έλαβε άδεια, ο γενικός διευθυντής του σταθμού Κάρολος Αλκαλάι ανακοίνωσε ουσιαστικά την πρόθεση του σταθμού να διεκδικήσει θεματική άδεια.

Τόσο o Alpha όσο και το Star αναμένουν να εκδικαστεί η προσφυγή τους κατά του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους. Με ενδιαφέρον αναμένουν, όμως, οι επιχειρηματίες και τα αποτελέσματα της διαδικασίας ελέγχου του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών που διενεργείται αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, χθες 55 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτησή τους στη Βουλή κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ελέγχου πόθεν έσχες».

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Κοντομηνάς μιλώντας χθες σε κορυφαία διοικητικά στελέχη του τηλεοπτικού του σταθμού (που δεν έλαβε άδεια) φέρεται να είπε ότι ο ALPHA δεν πρόκειται να κλείσει, καθώς υπάρχουν τρόποι να παραμείνει σε λειτουργία. τόνισε. Ο ίδιος ανέφερε ότι εξαπατήθηκε στην υπόθεση των αδειών, παρότι όπως είπε «εγώ τους βοήθησα» και πρόσθεσε ότι «ακόμη και αυτοί που πήραν τις άδειες στην πραγματικότητα δεν τις θέλουν γιατί είναι ακριβές και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν οικονομικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς,  είχε χθες συνάντηση με τον επιχειρηματία Βλαδίμηρο Καλογρίτσα που πλειοδότησε. Η συνάντηση, που είχε διερευνητικό χαρακτήρα αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha που είναι πρώτος σε θεαματικότητα θα μπορούσε να συνεισφέρει με τεχνικές υποδομές, τηλεοπτικό πρόγραμμα και ανθρώπινο δυναμικό για να εκπέμψει η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, η οποία θα πρέπει να συγκροτηθεί ουσιαστικά εκ του μηδενός.

Την ίδια στιγμή οι 4 καναλάρχες που πήραν άδεια δεν θέλουν να πληρώσουν την πρώτη δόση και προτιμούν να περιμένουν την απόφαση από το ΣτΕ, ενώ η κυβέρνηση λέει ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.