ένταση-και-χημικά-έξω-από-το-υπουργείο-502827
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2018 | 11:31

Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Οικονομικών με διαδηλωτές να συγκρούονται με αστυνομικούς και να γίνεται χρήση χημικών.

Έξω από το Υπουργείο πραγματοποιούν συγκέντρωση μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ και άλλες δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις.

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του υπουργείου αποκαλώντας το «υπουργείο φτώχειας και ανέχειας».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζουν την κινητοποίηση τους έξω από το υπουργείο και  ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων του υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε στον χώρο, που πριν λίγη ώρα είχε επικρατήσει ένταση με χημικά, στάθηκε… αφορμή για νέο γύρο επεισοδίων. Εκείνος ζήτησε οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο, για να εκθέσουν τα αιτήματά τους σε κάποιον αρμόδιο, κάποια μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επικρότησαν τη στάση του, επιχείρησαν μια κίνηση προς τα μέσα και τα επεισόδια δεν άργησαν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ για ακόμη μια φορά ενήργησαν έτσι, ώστε να μην εισέλθει κανείς μέσα στο υπουργείο και τα αίματα «άναψαν». Μάλιστα, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν και έναν διαδηλωτή, αλλά τελικά τον άφησαν και δεν υπήρξε σύλληψη.

Ωστόσο, το κλίμα έξω από το υπουργείο μυρίζει… μπαρούτι, με τους διαδηλωτές να εξακολουθούν να ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.