Ένοχοι δημόσιοι υπάλληλοι για υπόθεση με πλαστά διπλώματα

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, οι 13 από τους 21 συνολικά κατηγορουμένους, που εμπλέκοντο στην υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα, που είχε αποκαλυφθεί πριν από 5 χρόνια στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ηρακλείου.

Τρεις υπάλληλοι της υπηρεσίας, εννέα εξεταζόμενοι κι εκείνος που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό άλλων υποψηφίων κρίθηκαν ένοχοι, με ποινές ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές από 3 έως 3,5 χρόνια.

Από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους αθωώθηκαν οι οκτώ , ανάμεσα στους οποίους και εκπαιδευτές σχολών.

«Ο εντολέας μου εμμένει στην αθωότητα του. Αναμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης για να προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο . Σημειώνω ότι το δικαστήριο δέχτηκε τη σχετική ένσταση της υπεράσπισης και έκρινε ότι οι απολογίες των υποψηφίων οδηγών στην προδικασία δεν ελήφθησαν νόμιμα κι ως εκ τούτου δεν τις έλαβε υπ’ όψιν.» ,δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης υπαλλήλου του μηχανολογικού Φραγκίσκος Λαμπρινός.

«Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά ως προς τα αποδεικτικά μέσα που κρίθηκαν επαρκή για την καταδίκη του συνόλου των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι.», προσθέτει ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ο 4ος υπάλληλος, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή 4 χρόνων και 6 μηνών, δεν άσκησε έφεση.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΚΗ, ΕΝΟΧΟΙ, ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!