emy-θα-χτυπήσει-30άρια-η-θερμοκρασία-το-σ-667661
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2020 | 07:53

EMY: Θα χτυπήσει «30άρια» η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Πορεία προς τους 30 βαθμούς και πλέον χάραξε ο υδράργυρος, καθώς από σήμερα Παρασκευή η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με την υπόλοιπη επικράτεια να απολαμβάνει τον ζεστό ήλιο και την άνοδο της θερμοκρασίας. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Από τις αρχές της εβδομάδας, μάλιστα, αναμένεται θερμή εισβολή η οποία εκτιμάται ότι θα στείλει τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.  Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο «από την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη) θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο χάρτη, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου».

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς), 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 13 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καλοκαίρι με τον υδράργυρο στα ύψη την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.