εμυ-κακοκαιρία-μέχρι-παρασκευή-καλο-197878
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.05.2019 | 16:14

ΕΜΥ: Κακοκαιρία μέχρι Παρασκευή – Καλοκαιράκι το σαββατοκύριακο

Συμπτώματα… νευρικής κρίσης παρουσιάζει ο καιρός το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, καθώς μοιάζει να αδυνατεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στο καλοκαίρι ή θα παραμείνει στο… φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, άστατος μέχρι και την προσεχή Παρασκευή θα παραμείνει ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι αναμένουν βροχοπτώσεις, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις, ενώ για την Πέμπτη προβλέπονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Από τα φαινόμενα αυτά φαίνεται πως θα γλιτώσει την Πέμπτη η Αθήνα, αλλά όχι η Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα. Επίσης, βροχές ή και καταιγίδες την Πέμπτη αναμένονται σε Μακεδονία, Θράκη, στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Μια από… τα ίδια αναμένονται και για την Παρασκευή, όπου προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. «Κερασάκι στην τούρτα», η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, η οποία ευνοείται από τις συνθήκες.

Ωστόσο, ΕΜΥ εκτιμά ότι ο καιρός το Σάββατο θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχώνστα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας αναμέται και την Κυριακή και όπως αναφέρει η ΕΜΥ «θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα».