εμπορικός-σύλλογος-βόλου-να-μην-ανοίξ-921176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.07.2021 | 22:04

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή

Να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη των θερινών εκπτώσεων, προτείνει στα μέλη του, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική – όπως τη χαρακτηρίζει – απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκινήσουν πρόωρα οι εκπτώσεις.

«Οι αρμόδιοι δεν αντιλαμβάνονται τον τρόπο και τους κανόνες που λειτουργεί η εμπορική αγορά. Η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2885/02-07-2021) , η οποία ανακοινώθηκε όπως πάντα τελευταία στιγμή, αφήνει αδιευκρίνιστη τη λειτουργία της Κυριακής» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους θερινούς μήνες είναι άσκοπη και δεν συνεισφέρει οικονομικά στα ταμεία των καταστημάτων.

«Μέχρι και σήμερα, περιμένουμε διευκρινιστικές απαντήσεις από τους αρμόδιους αλλά το έχουμε ξαναδεί να βγαίνουν αποφάσεις τελευταία στιγμή. Η κατάσταση αυτή μόνο αναστάτωση προκαλεί στην αγορά, όπως φαίνεται από τα καθημερινά τηλεφωνήματα, που δεχόμαστε από τα μέλη μας. Όποια κι αν είναι η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για προαιρετική λειτουργία της 11ης ή της 18ης Ιουλίου 2021, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει τα εμπορικά καταστήματα μέλη μας να παραμείνουν κλειστά όπως κάθε χρόνο» καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Πηγή: ertnews.gr