εμπορικός-σύλλογος-θεσσαλονίκης-ζητ-90254
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2016 | 15:45

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Ζητά την άμεση αναστολή των κινητοποιήσεων

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναστείλουν άμεσα την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν στις 17/9, καλεί με σημερινή του ανακοίνωση τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), προκειμένου να αποφευχθούν, μεταξύ άλλων, πρόσθετες «δυσάρεστες επιπτώσεις στην αγορά».

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «ο ελληνικός λαός και κατ’ επέκταση και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σε αυτές και την κοινωνία της πόλης μας».

Επιπλέον τονίζεται, ότι η αγορά της Θεσσαλονίκης «υφίσταται καθημερινά ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτημάτων μεμονωμένων συμφερόντων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

                                               ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΣΘ 

                                                       ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…

                                 Η Θεσσαλονίκη και η Αγορά της στενάζει !!!

Σε μια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός και κατ’ επέκταση και οι επιχειρήσεις καλούνται   να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα  από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’αυτές και την κοινωνία της πόλης μας.

Στην πλέον ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, όπου απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, από το σύνολο του ελληνικού λαού,  για  την έξοδο από το «τούνελ» της οικονομικής κρίσης,   η Αγορά της Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καθημερινά ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτημάτων μεμονωμένων συμφερόντων.

Η κοινωνική και οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης, η οποία καθίσταται «όμηρος» ακραίων και ανεύθυνων τακτικών, διαταράσσεται ανεπανόρθωτα, με ολέθριες οικονομικά συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’αυτές και το κοινωνικό σύνολο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους στον Ο.Α.Σ.Θ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν την αγωνία του κοινωνικού συνόλου, με την άμεση αναστολή της επίσχεσης εργασίας και αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων για την Αγορά, τους εργαζόμενους και την   κοινωνία της πόλης μας.