εμπειρία-εφιάλτης-για-τους-οδηγούς-975154
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.12.2021 | 13:29

Εμπειρία-εφιάλτης για τους οδηγούς

Εμπειρία-εφιάλτης για τους οδηγούς

Σε ταλαιπωρία για εκατοντάδες επισκέπτες αλλά και εργαζόμενους της περιοχής εξελίχθηκε ο ενθουσιασμός της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Αδωνη Γεωργιάδη για την έναρξη λειτουργίας του Experience Park στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

To Experience Park διαφημίζεται ως «νέο αστικό πάρκο 70 στρεμμάτων», στο οποίο ο επενδυτής μάς καλεί «για να χαλαρώσουμε και να γυμναστούμε» – αν και προς το παρόν λειτουργεί μόνο μετά τις 5 το απόγευμα. Ομως, αν και προβλέφθηκε χώρος πάρκινγκ για έως και 600 αυτοκίνητα, δεν υπήρξε επαρκής σχεδιασμός για το πώς θα φεύγουν τόσα αυτοκίνητα μέσα από τους στενούς δρόμους της περιοχής ανάμεσα στη Βουλιαγμένης και το πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο.

Ειδικά όσοι βρέθηκαν εκεί χριστουγεννιάτικα, το απόγευμα του Σαββάτου, έζησαν μποτιλιάρισμα σαν εκείνα που όλο και συχνότερα βιώνουν καθημερινά στις μεγάλες λεωφόρους προσπαθώντας να φτάσουν στις δουλειές τους. Μαζί τους, όμως, μπλοκαρίστηκαν και οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που εργάζονται στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών, δηλαδή το σύστημα ραντάρ που εποπτεύει ολόκληρο τον εναέριο χώρο της Ελλάδας (FIR Αθηνών).

Η Υπηρεσία αυτή δεν μετακόμισε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εκατοντάδες αεροελεγκτές, ηλεκτρονικοί και άλλες ειδικότητες χρησιμοποιούν ως πύλη εισόδου το φανάρι της Βουλιαγμένης, δίπλα στον σταθμό του Μετρό Ελληνικού. Στο ίδιο φανάρι όμως κατέληγαν το απόγευμα του Σαββάτου με αντίθετη πορεία εκατοντάδες αυτοκίνητα που αποχωρούσαν από το Experience Park. Πολλοί ανέλαβαν βάρδια με καθυστέρηση αναγκάζοντας σε υπερωρία όσους θα έφευγαν για τα σπίτια τους.

Το κομφούζιο εμφανίστηκε με σχόλια και στο διαδίκτυο που έως τότε ήταν γεμάτο διθυραμβικά σχόλια για το Experience Park: «Αλλο ένα έργο που φαίνεται ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν το γύρω περιβάλλον. Σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τρομερό πρόβλημα με την κατάσταση στο σημείο», γράφει ένας. «Ωρα 19:00 κολλημένοι στη Βουλιαγμένης… Θα μπούμε ή μήπως έχει φρακάρει και μέσα;», άλλος. «Θα μπείτε αλλά το πώς θα βγείτε είναι το θέμα. Είμαστε μέσα στο αμάξι 30 λεπτά και δεν κουνιόμαστε από το πάρκινγκ».

Άρης Χατζηγεωργίου

πηγή: efsyn,gr