Εμφύλιος με αγωγές για τον «θησαυρό» του Ανέστη Βλάχου - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
26
Ιανουάριος
Back

Εμφύλιος με αγωγές για τον «θησαυρό» του Ανέστη Βλάχου

Στις δικαστικές αίθουσες οδεύει, όπως όλα δείχνουν, ο «εμφύλιος» που μαίνεται με αμείωτη ένταση ανάμεσα στον γιο του Ανέστη ΒλάχουΗρακλή, και στην τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Γαρίτση, καθώς και με την ετεροθαλή αδελφή του, Ελλη Βλάχου, με αφορμή τη διαθήκη του αείμνηστου ηθοποιού!

Και τούτο γιατί έπεσε στο… κενό η απόπειρα συμβιβασμού που έκανε πριν από μερικές ημέρες η πλευρά του μοναχογιού του Ανέστη Βλάχου, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί εξωδικαστική λύση, καθώς η δεύτερη σύζυγος του ηθοποιού και η κόρη της φέρεται ότι δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση «συμφιλίωσης».

Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Αύγουστο, η κατάθεση αγωγής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ο γιος του αξέχαστου «κακού του ελληνικού σινεμά» Ηρακλής ζητάει την ακύρωση της χειρόγραφης διαθήκης, η οποία έχει ως μοναδική κληρονόμο την ετεροθαλή αδελφή του.

«Κινήσαμε τις διαδικασίες και έγινε μια πρώτη προσπάθεια διαμεσολάβησης εκ μέρους μας, πλην όμως η άλλη πλευρά ήταν κάθετα αντίθετη και αρνητική και δεν συζητούσε καν το ποσοστό της νόμιμης μοίρας, που εκ του νόμου αναλογεί στον εντολέα μου» δήλωσε ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου, Ιωάννης Σαμέλης, στην «Espresso». Και πρόσθεσε: «Μετά την υποβολή μηνύσεως και την περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα για το αν θα ασκήσει ή όχι δίωξη και για ποια αδικήματα. Ταυτοχρόνως, όμως, ήδη τις προηγούμενες ημέρες ασκήσαμε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αγωγή ζητώντας την ακύρωση της διαθήκης με βασική μας νομική βάση την πλαστογραφία της διαθήκης, όπως έχουμε ήδη καταγγείλει στα ποινικά δικαστήρια». Τέλος, ο κ. Σαμέλης τόνισε πως ο Ανέστης Βλάχος δεν θα άφηνε ποτέ εκτός διαθήκης τον μοναχογιό του.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Γνωστή δημοσιογράφος κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για διαρροή ροζ βίντεο

«Σε κάθε περίπτωση, και ως επικουρική βάση, λέμε ότι ακόμα και αν δεν είχε συντάξει ο αείμνηστος Ανέστης Βλάχος αυτή τη διαθήκη, ήταν τέτοια η διανοητική του κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του, ούτως ώστε συνέταξε μια διαθήκη με την οποία αποκήρυξε ουσιαστικά τον γιο του χωρίς κανέναν προφανή λόγο, άρα είναι μια δικαιοπραξία αντίθετη στα χρηστά ήθη. Διότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο αείμνηστος Ανέστης Βλάχος θα άφηνε εκτός της όποιας περιουσίας του, που παρεμπιπτόντως δεν ήταν μεγάλη -είναι ηθικής τάξεως το ζήτημα-, τον γιο του που υπεραγαπούσε» κατέληξε ο δικηγόρος του Ηρακλή Βλάχου.

Ο Ανέστης Βλάχος με την κόρη του Ελλη και τη δεύτερη σύζυγό του Μαρία Γαρίτση

Μετά το άνοιγμα της χειρόγραφης διαθήκης ο γιος του σπουδαίου ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου του 2021, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, είχε προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης για πλαστογραφία με χρήση, απάτη επί δικαστηρίω και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, άλλως εξ αµελείας. Στην πολυσέλιδη έγκλησή του ο Ηρακλής Βλάχος δήλωνε, μεταξύ άλλων, την έκπληξή του για τον αποκλεισμό του από τη διαθήκη του πατέρα του, με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις, όπως τόνιζε, και εξηγούσε παράγραφο παράγραφο γιατί θεωρεί ότι αυτή είναι πλαστή. Ισχυριζόταν, μάλσιτα, ότι έχει στα χέρια του πλήθος εγγράφων του πατέρα του στα οποία ο γραφικός του χαρακτήρας είναι διαφορετικός από τη φερόµενη ως ιδιόχειρη διαθήκη, και έφτανε να κάνει λόγο για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, άλλως ανθρωποκτονία εξ αμελείας», αναφέροντας στο τέλος της μήνυσης:

Aξιόποινη πράξη

«Σε κάθε δε περίπτωση, η συμπεριφορά τους ήταν υπαίτια, το δε επελθόν αποτέλεσμα τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με την αξιόποινη πράξη και, ως εκ τούτου, δέον είναι να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατ’ άρθρον 299, άλλως της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατ’ άρθρον 302 Π.Κ.».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσε πλήθος μαρτύρων και πλέον μένει να αποφασίσει ο εισαγγελέας αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι. Ταυτόχρονα, η πλευρά του Ηρακλή Βλάχου παρέδωσε ένα απόσπασμα από χειρόγραφα του ηθοποιού, ώστε να αποφασίσει ο εισαγγελικός λειτουργός αν θα διατάξει τη διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης.

πηγή: Espresso

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!