αιματηρή-ληστεία-σε-κοσμηματοπωλείο-323987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.09.2018 | 14:27

Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Τρίπολη (βίντεο)

Η ληστεία έγινε σε ώρα αιχμής, λίγο μετά τις 10 το πρωί, σε κεντρικό σημείο της πόλης με την πλατεία γεμάτη κόσμο. Οι δράστες έφτασαν με ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Seat στο κατάστημα. Τρεις από αυτούς, που φορούσαν κουκούλες και τουλάχιστον ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ, όρμησαν και χτύπησαν στο κεφάλι τον κοσμηματοπώλη που προσπάθησε να τους σταματήσει, πιθανόν με τον υποκόπανο του όπλου.

Στη συνέχεια, άρπαξαν με βιαστικές κινήσεις μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και χρυσαφικών άγνωστης ως τώρα αξίας, μπήκαν ξανά στο Ι.Χ. και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το λευκό Seat βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης– Σπάρτης, όπου το εγκατέλειψαν οι ληστές και, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με ένα μαύρο τζιπ που αναζητείται και στους γύρω νομούς.

Ο τραυματισμένος κοσμηματοπώλης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας παίρνει αποτυπώματα από το κοσμηματοπωλείο και το καμένο Ι.Χ. των δραστών.