ΕΛΠΕ: Δωρεά 140 χιλ. λίτρων πετρελαίου σε δομές φιλοξενίας

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενισχύει συστηματικά με τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων, Ανθρωπιστικές Οργανώσεις, Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Φορείς. Για τον σκοπό αυτό, έχει ήδη διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 1.500.000 λίτρα πετρελαίου σε τουλάχιστον 180 σχολεία της χώρας και περισσότερους από 60 Φορείς και Οργανώσεις που επιτελούν κοινωνικό έργο.

Επιπλέον 140.000 λίτρα πετρελαίου θα χορηγηθούν άμεσα, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων & Μεταναστών, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους. Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα.

Η παροχή δωρεάν πετρελαίου στοχεύει στην κάλυψη άμεσων αναγκών θέρμανσης των μεταναστών και προσφύγων που διαβιούν σε συνολικά δεκατρείς (13) καταυλισμούς υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, πρόκειται για τις ακόλουθες Δομές, που φιλοξενούν περίπου 6.000 πρόσφυγες:

Δομές Φιλοξενίας Θέση Περιοχή Λίτρα
1 Στρ/δο Πετροπουλάκη Φιλιππιάδα Πρέβεζα 20.000
2 Στρ/δο Τγμχ. Γ Πελάγου Αλεξάνδρεια Ημαθίας 20.000
3 Κτήμα Κορδογιάννη Βασιλικά Θεσσαλονίκη 20.000
4 Αεροδιάδρομος Π/Γ Νέα Καβάλα Κιλκίς 15.000
5 Στρ/δο Αναγνωστοπούλου Διαβατά Θεσσαλονίκη 15.000
6 Βιομ. Χώρος Φέσσας Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη 15.000
7 Βιομ. Χώρος Φρακαπορτ Σίνδος Θεσσαλονίκη 5.000
8 Βιομ. Χώρος SOFTEX Κορδελιό Θεσσαλονίκη 5.000
9 Στρ/δο Αρματωλού Κόκκινου Αγ. Βαρβάρα Βέροια 5.000
10 Βιομ. Χώρος Αλεξύλ Δερβένι Θεσσαλονίκη 5.000
11 Βιομ. Χώρος Καραμανλής Σίνδος Θεσσαλονίκη 5.000
12 Super market Ηλιάδη Καλοχώρι Θεσσαλονίκη 5.000
13 Βιομ. Χώρος ΣΙΝΑΤΕΞ Καβαλάρι Θεσσαλονίκη 5.000
  Σύνολο 140.000

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι εκτός από την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βασικός πυλώνας των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι και η στήριξη της νέας Γενιάς και ειδικότερα το Πρόγραμμα Υποτροφιών, το οποίο συνεχίζεται και διευρύνεται, παρέχοντας σε άριστους πτυχιούχους φοιτητές την ευκαιρία για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Πανεπιστήμια ή φημισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΕΛΠΕ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, 140 ΧΙΛ. ΛΙΤΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!