Έλουσε με γάλα υπάλληλο του ΕΦΚΑ γιατί του ζήτησε πρόσθετα δικαιολογητικά

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ΕΦΚΑ του Νέου Κόσμου.

Ένας πολίτης είχε πάει στην υπηρεσία για μία προσωπική του υπόθεση, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που νόμιζε πως ήταν αρκετά. Η υπάλληλος όμως του ζήτησε και κάποια συμπληρωματικά κάτι το οποίο εξόργισε τον άνδρα.  Έχοντας ένα γάλα μαζί του, την έλουσε με αυτό και αποχώρησε σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Η ανακοίνωση του ΠΟΣΕ ΙΚΑ για το περιστατικό:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το περιστατικό βίας, που σημειώθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, στο Ζ΄ υποκατάστημα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ (Ν. Κόσμου), σε βάρος συναδέλφισσάς μας διοικητικού υπαλλήλου του τμήματος παροχών. Συγκεκριμένα, συναλλασσόμενος που προσήλθε στο υποκατάστημα του Νέου Κόσμου, αιτούμενος τη λήψη συγκεκριμένης παροχής, επειδή θεώρησε «γραφειοκρατική ταλαιπωρία», τη προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών που του ζητήθηκαν από την συνάδελφό μας (όπως ήταν υποχρεωμένη από τις εγκύκλιες οδηγίες της υπηρεσίας), αποφάσισε να ξεσπάσει την «αγανάκτησή» του σ’ αυτήν, περιλούζοντάς την με ένα μπουκάλι γάλα που κράταγε μαζί του και κατόπιν, να φύγει ως κύριος, σαν να μην είχε
συμβεί τίποτα !!!

Επειδή, δυστυχώς, αυτό το συμβάν, είναι το τελευταίο από μια σειρά πολλών άλλων που έχουν λάβει χώρα σε βάρος συναδέλφων μας και καθώς είναι πολύ «ζωντανό» ακόμα, το συμβάν στη Δ.Ο.Υ Κοζάνης, όπου συνάδελφοί μας εφοριακοί, έπεσαν θύματα «τυφλής» εγκληματικής βίας, μόνο και μόνο γιατί έκαναν τη δουλειά τους. Γι’ αυτό και ζητούμε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, να διασφαλίσουν, καταρχάς την φυσική ακεραιότητα των συναδέλφων μας και κατά δεύτερον, την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων μας, προς όφελος των ίδιων των ασφαλισμένων μας, αλλά και του Κοινωνικού συνόλου γενικότερα.

Για να γίνουν αυτά, όμως, πρέπει:

1. Να υποβληθεί από τα αρμόδια όργανα του φορέα μας, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου συναλλασσόμενου, ώστε αφ’ ενός να λογοδοτήσει ο ίδιος στην δικαιοσύνη, αφετέρου για να σταλεί «μήνυμα» σε όσους τυχόν θελήσουν να τον μιμηθούν, που θα λέει ότι τέτοιου είδους τραμπουκισμοί, δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητοι.

2. Να καλυφθούν με προσλήψεις (ή έστω μέσω της «κινητικότητας»), τα υφιστάμενα κενά στις θέσεις του μόνιμου προσωπικού ασφαλείας.

3. Έως ότου γίνει η κάλυψη των προαναφερόμενων κενών, να υπάρξει πρόνοια για την εφαρμογή των διατάξεων που ορίζει η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αριθμό 7017/7/1-Θ/2020 (ΦΕΚ2965/Β/20-7-2020) και τίτλο «Πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφαλείας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Επιχειρήσεων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών αυτών.».

4. Να υπάρξει επέκταση και στους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ, της νομοθετικής ρύθμισης που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ. . Είναι κάτι αυτονόητο και ηθικά επιβεβλημένο, αφού ανάλογους κινδύνους αντιμετωπίζουν ΚΑΙ οι δικοί μας συνάδελφοι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, Πιστεύουμε, ότι με την υλοποίηση των προαναφερόμενων προτάσεών μας, θα εμπεδωθεί και πάλι, το απαιτούμενο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουμε οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για να μπορούμε να φέρουμε σε πέρας, το τεράστιο όγκο δουλειάς μας, υπό συνθήκες εργασίας, που κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΦΚΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΓΑΛΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!