ελμε-πειραιά-κινητοποίηση-γα-τα-8-χρόνι-680708
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2021 | 11:06

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κινητοποίηση γα τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παυλου Φύσσα

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί στην κινητοποίηση  που διοργανώνουν σωματεία και φορείς του Πειραιά το Σάββατο 18\9 στο Κερατσίνι με αφορμή τη συμπλήρωση οχτώ χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα, συνδικαλιστές από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είχαν επίσης δεχτεί επίθεση από τα φασιστοειδή στο Πέραμα.

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ: “Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μπορεί να μπήκε στη φυλακή, με τους αγώνες του λαού, αλλά ο φασισμός-ναζισμός αποτελεί διαχρονικά δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας, μακρύ χέρι τους, που το αξιοποιούν ανάλογα με τα σχέδιά τους.

          Η Χ.Α. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά!

Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει το φασισμό-ναζισμό οριστικά και αμετάκλητα.”