ελληνικό-συμβούλιο-για-τους-πρόσφυγε-1095864
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 18:10

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία παιδιών προσφύγων και μεταναστών

Την υποχρέωση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της προστασίας του βέλτιστου συμφέροντος όλων των παιδιών που βρίσκονται στην επικράτειά της, συμπεριλαβανομένων των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, μεταναστών και παιδιών χωρίς χαρτιά, υπενθυμίζει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Το αίτημα των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για νομοθετική πρόβλεψη για ειδική άδεια διαμονής μέχρι τη συμπλήρωση τουλάχιστον του 21 έτους, είναι επίκαιρο και αναγκαίο!

Οι εξαγγελίες της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κας Σοφίας Βούλτεψη στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δικτύου Συνηγορίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού τον Ιούλιο αναφορικά με τη ρύθμιση εντός Σεπτεμβρίου της νομικής προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών και όσων παιδιών έχουν πρόσφατα ενηλικιωθεί θα πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά. Η λήψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας όλων των ασυνόδευτων παιδιών είναι απολύτως απαραίτητη για την προστασία τους από κάθε μορφή εκμετάλλευσής τους και παραβίασης των δικαιωμάτων τους. Τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και όσα από αυτά ενηλικιώνονται αποτελούν πλούτο για την ελληνική Πολιτεία, η οποία έχει με τη σειρά της επενδύσει σε αυτά τα παιδιά∙ επένδυση η οποία είναι ατελέσφορη, όσο εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ολοκληρωμένης νομικής προστασίας τους, χωρίς πρόβλεψη να προστατευτεί το μέλλον τους όταν μεγαλώσουν”, σημειώνει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.