ελληνικό-νησί-βουλιάζει-φέτος-από-τ-102610
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.07.2016 | 18:39

Ελληνικό νησί «βουλιάζει» φέτος από Τούρκους τουρίστες – Δείτε ποιο είναι

Σε 7.975 ανέρχονται οι Τούρκοι τουρίστες που επέλεξαν να επισκεφτούν  το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου τη Λέσβο για εκδρομές και διακοπές.

Την ίδια ώρα που το «παιχνίδι» του ευρωπαϊκού τουρισμού προς τη Λέσβο με πτήσεις τσάρτερ, φαίνεται πως είναι χαμένο για φέτος, θετικό είναι το πρόσημο στην πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς το νησί.

Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν στο νησί, μέσα σε ένα δεκαήμερο, όσο κράτησε το μπαϊράμι, δηλαδή από την 1η Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Κι αυτό, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι Τούρκοι τουρίστες, με τις καθυστερήσεις για την θεώρηση της βίζας τους στους χώρους του Τελωνείου.

Να θυμίσουμε πως τον περσινό Ιούλιο, που ήταν ένας καλός μήνας στη Λέσβο για τον τουρισμό, σε όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα, 14.403 Τούρκοι επισκέπτες επέλεξαν τη Λέσβο για τις διακοπές τους.

Ας σημειωθεί ότι η αντιστροφή του κλίματος στους τουρίστες από την Τουρκία, άρχισε να φαίνεται από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, κατά το οποίο έφτασαν στο νησί πάνω από 2.000 Τούρκοι, έναντι 800 περίπου, που είχαν έρθει κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου.

«Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά να συνεχιστούν οι κινήσεις προσέλκυσης Τούρκων τουριστών προς τη Λέσβο, χωρίς εφησυχασμό» δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Αντώνης Πίκουλος.