ελληνική-εφαρμογή-διώχνει-τα-κουνούπ-1060796
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.08.2022 | 07:57

Ελληνική εφαρμογή διώχνει τα κουνούπια και είναι δωρεάν

Βγήκε app που προστατεύει από τα κουνούπια, και μάλιστα ο δημιουργός της είναι Έλληνας και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την κατεβάσουν εντελώς δωρεάν.

Πρόκειται για το app «Ksou – Ksou», το οποίο κατασκεύασε ένας 26χρονος προγραμματιστής από την Λάρισα, ο Χρήστος Αποστόλου. Η εφαρμογή προστατεύει από τα κουνούπια, καθώς τα απωθεί μέσω συχνοτήτων και δημιουργεί μια ασπίδα 3×3.

«Με την εφαρμογή δημιουργείται μια τοπική ασπίδα 3Χ3 που προστατεύει από τα κουνούπια» είπε ο 26χρονος κατασκευαστής του app, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε ο Χρήστος Αποστόλου, η εφαρμογή με το όνομα «Ksou – Ksou», βασίζεται σε πρόσφατες πενταετείς έρευνες, και απωθεί τα κουνούπια μέσω συχνοτήτων που μπορεί να κυμαίνονται από τα 12 έως και τα 200HZ.

Ο νεαρός προγραμματιστής από την Λάρισα διευκρίνισε επίσης ότι το ανθρώπινο αυτί δεν αντιλαμβάνεται τις συχνότητες αυτές, κι αν από τα 100ΗΖ και πέρα μπορούμε να καταλάβουμε κάτι μπορούμε να κατεβάσουμε την ένταση του κινητού. «Υπάρχει ποικιλία συχνοτήτων γιατί υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία ο αέρας»  τόνισε.