έλληνες-ηθοποιοί-στέλνουν-ηχηρό-μήνυ-1059694
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.08.2022 | 22:59

Έλληνες ηθοποιοί στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας (βίντεο)

Έλληνες καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως η Σάρα Εσκενάζυ, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η Μπέτυ Λιβανού, η Υβόννη Μαλτέζου, η Λουκία Πιστιόλα, η Νίκη Σερέτη και ο Γιώργος Χρανιώτης, με την πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Φορέα “Γίνε Άνθρωπος” υψώνουν τη φωνή τους έναντια σε κάθε μορφή βίας.

Ύστερα από τα αλλεπάλληλα περιστατικά γυναικοκτονίων, έμφυλης βίας και εκφοβισμού, ο καλλιτεχνικός κόσμος δε μένει αμέτοχος και στέλνει ηχηρό μήνυμα τονίζοντας πως καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή και πως είναι πλέον καθήκον όλων μας να γίνουμε πιο “ανθρώπινοι”. 

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες. Οι καλλιτέχνες θίγουν αυτό το τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, δείχνοντας ενσυναίσθηση και ανθρωπιά σε ένα φαινόμενο που ταχύτατα εξελίσσεται σε μάστιγα. Άλλωστε εκπροσωπούν ένα κομμάτι του πολιτισμού μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνία και αποτελούν με τη στάση τους πρότυπο τόσο για τους νέους ανθρώπους, όσο και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. 

Αυτός είναι και ο λόγος που ιδρύθηκε ο φορέας “Γίνε Άνθρωπος”, ένα σωματείο που στοχεύει στην πρόληψη και στην εξάλειψη βίαιων συμπεριφορών, που φέρει την επιστημονική συνεργασία και σύμπραξη με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute). Μια πρωτοβουλία της Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας Καλλιόπης Ιωάννου, η οποία έχει στο πλευρό της οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων έμφυλης βίας, αλλά και τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Αγγελίδη, παλεύοντας για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του δεύτερου videoclip του Αντώνη Αγγελίδη, για το τραγούδι “Πιο Δυνατός”, που έντυσε καλλιτεχνικά το 2ο Συνέδριο “Γινε Άνθρωπος” που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο Βραχάτι Κορινθίας, στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου.