έλληνας-υπήκοος-συνελήφθη-στα-κατεχό-488946
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.07.2018 | 17:30

Έλληνας υπήκοος συνελήφθη στα κατεχόμενα για κατοχή ναρκωτικών

Έλληνας υπήκοος, έχει συλληφθεί από τις αρχές του ψευδοκράτους στη Κύπρο, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ο Έλληνας υπήκοος συνελήφθη κατά την επιχείρηση του λεγόμενου «τμήματος» καταπολέμησης ναρκωτικών στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία στις 24 Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται, στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Έλληνας υπήκοος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον λεγόμενου «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία ενώ ο «αστυνομικός» ανακριτής ανέφερε στην κατάθεσή του ότι στην κατοχή του υπόπτου, ο οποίος μετέβη από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και συγκεκριμένα 125 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Ο δικαστής αποφάσισε την κράτηση του υπόπτου μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης, λέγοντας ότι ο ύποπτος βρίσκεται στα κατεχόμενα ως επισκέπτης και δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με όρους αφού υπάρχει περίπτωση να διαφύγει στις ελεύθερες περιοχές.

Ο δικαστής έδωσε εντολή όπως ο ύποπτος μεταφερθεί στις «κεντρικές φυλακές» όπου μπορεί να κρατηθεί μέχρι και δύο μήνες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.