ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ: Προκλητική εκτροπή Φωτίου για το στεγαστικό των Ρομά

Ως Έλληνες Ρομά με ανακοίνωση που εξέδωσαν διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτες ενέργειες της Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου σχετικά με την εκπρόθεσμη τροπολογία, η οποία αφορά την «προσωρινή» μετεγκατάσταση των Ρομά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

Ηως άνω τροπολογία ψηφίστηκε εχθές βεβιασμένα, χωρίς να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη Βουλή να λειτουργήσει θεσμικά με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης των θέσεων και των απόψεων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και των φορέων μελών της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά «διευθετήθηκε» ένα πολύ σημαντικό θέμα, με μια εκπρόθεσμη τροπολογία.

Είναι επιβεβλημένο να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα της στέγασης των Ρομά, διότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσβάλουν την ατομική αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της χώρας μας, ωστόσο αυτές οι λύσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές.

Από την πρόταση της Αν. Υπουργού εντελώς προκλητικά και αδικαιολόγητα έχουν αγνοηθεί οι ίδιοι οι Ρομά. Δεν προβλέπεται η θεσμική εκπροσώπησή τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. 

Ζητούμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης προκειμένου να πραγματοποιηθεί διακομματική συζήτηση στη Βουλή με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ρομά, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο όποιος σχεδιασμός να λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα και να μην παραμείνει για μια ακόμη φορά άσκηση επί χάρτου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!