ελεύθερος-ο-γόνος-εύπορης-οικογένεια-647439
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.06.2019 | 16:11

Ελεύθερος ο γόνος εύπορης οικογένειας για τον φόνο του μπάτλερ

Ο 33χρονος γόνος εύπορης οικογένειας, ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε τον Φεβρουάριο του 2013 τον μπάτλερ του από τη Σρι Λάνκα, που εργαζόταν στην έπαυλή του, επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης.

Τον περασμένο Νοέμβριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) στο οποίο είχε παραπεμφθεί ο ζάπλουτος νέος είχε αποφανθεί ότι δεν μπορούσε να τον δικάσει, επειδή όταν τελέστηκε το έγκλημα υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Έτσι η υπόθεση πέρασε στη δικαιοδοσία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο στις αρχές του 2019 και ο στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε στον 33χρονο δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διατηρώντας το ίδιο κατηγορητήριο με το οποίο είχε παραπεμφθεί να δικαστεί από το ΜΟΔ. Παράλληλα, παραμένουν σε πλήρη ισχύ όλες οι ανακριτικές πράξεις που διενεργήθηκαν τι προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο νεαρός κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στη στρατιωτική ανακρίτρια στην οποία απολογήθηκε συμπληρωματικά χθες και αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης κλήθηκε να καταθέσει και η μητέρα του άτυχου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα. Το προσεχές διάστημα αναμένεται η πρόταση του στρατιωτικού εισαγγελέα προς το Συμβούλιο του Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, που θα αποφασίσει την παραπομπή σε δίκη ή την απαλλαγή του 33χρονου.

Το άγριο έγκλημα στην πολυτελή βίλα της περιοχής Ελαιώνων Πυλαίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου 2013 ο 28(τότε) κατηγορούμενος φέρεται ότι στραγγάλισε τον 25χρονο μπάτλερ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα την επόμενη μέρα. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος επήλθε λόγω κατάγματος σε οστό του λαιμού. Τη μοιραία ημέρα στη βίλα βρισκόταν μόνο το θύμα και ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε τότε τη θητεία του. Αν και αρνήθηκε την κατηγορία από τις κάμερες είχε προκύψει ότι κανείς άλλος δεν μπήκε ή βγήκε από το σπίτι.

Στο κινητό του νεαρού βρέθηκαν φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες και ανδρικά μόρια που καταδείκνυαν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, ενώ στα επίμαχα σημεία του σώματος του νεκρού βρέθηκαν κακώσεις, οι οποίες οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι εο έγκλημα ήταν σεξουαλικό.

Πηγή: Espresso