ελεύθεροι-οι-έξι-συλληφθέντες-για-τα-ε-580926
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.01.2019 | 18:06

Ελεύθεροι οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή οι έξι από τους συνολικά επτά συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους φέρονται να αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια υποστηρίζοντας πως η σύλληψη τους έγινε αρκετές ώρες αργότερα σε σημεία μακριά από το επίκεντρο των αναταραχών. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους τους έξι κατηγορούμενους ενώ σε ορισμένους επέβαλαν και περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, διαφώνησαν για την τύχη του φερόμενου ως μέλος της οργάνωσης «Απέλλα», ο οποίος εμφανίζεται να εμπλέκεται και στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Φαβέλα» στο Μικρολίμανο.

Εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν αν ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η κράτηση του κατηγορούμενου στην ΓΑΔΑ μέχρι να αποφανθεί για το θέμα, τις επόμενες ημέρες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για έκρηξη με πρόθεση, με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους , διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για κοινή ωφέλεια, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία –οπλοχρησία, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.