ελεύθεροι-μετά-την-απολογία-τους-οι-γι-607889
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2019 | 23:31

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας για τα δανεία της «Πήγασος»

Στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς απολογήθηκαν οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας και δύο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας «Πήγασος» που έδωσαν εξηγήσεις για δάνεια εταιριών του ομίλου, που εντάχθηκαν σε ομολογιακό δάνειο περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο μετά την απολογία τους οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών τριών τραπεζών που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Η κατηγορία για τους τέσσερις από την πλευρά της «Πήγασος» αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Τον Ιούνιο του 2017 είχε γίνει παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων από την Οικονομική Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε όσον αφορά τις εγγυήσεις και την εξυπηρέτηση των δανείων συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία και των τεσσάρων, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Ο Γιώργος Μπόμπολας χωρίς κανέναν όρο, ενώ οι Φώτης Μπόμπολας και τα δύο στελέχη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι τέσσερις, που εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Τάσο Τριανταφύλλου, προσκόμισαν στην ανακρίτρια στοιχεία για εγγύηση που δόθηκε για τη σύναψη του επίμαχου δανείου, όπως ακίνητο στο Χαλάνδρι, μετοχές και σήματα εντύπων. Προσκομίστηκαν επίσης αποδεικτικά για ποσό 33 εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκε από τους μετόχους την περίοδο 2010-2016 για υποχρεώσεις της εταιρείας αλλά και για ποσό 70 εκατομμυρίων ευρώ που καταβλήθηκαν σε τόκους για τον συνολικό δανεισμό του ομίλου.