Ελεύθεροι και οι 9 συλληφθέντες από τη διαδήλωση της Πέμπτης

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους έως ότου δικαστούν αφέθηκαν και οι 9 συλληφθέντες που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του 40υ τακτικού ανακριτή και στην συνέχεια ενώπιον εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια του μαζικού συλλαλητηρίου της περασμένης Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

O μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Οι έξι διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και πλημμελήματα, ενώ τρεις διώκονται μόνο για πλημμελήματα. Σήμερα δεν προστέθηκε ούτε αφαιρέθηκε κάτι από το κατηγορητήριο.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!