ελεύθερη-από-18-μαΐου-η-οδική-μετακίνηση-674168
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.05.2020 | 15:28

Ελεύθερη από 18 Μαΐου η οδική μετακίνηση στην Εύβοια

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Το ίδιο θα συμβεί και για τις οδικές μετακινήσεις στην Εύβοια όπως διευκρίνισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι για την Εύβοια από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα νησιά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

 Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης είχε πει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι μετακινήσεις προς την Εύβοια δεν θα επιτρέπονται από τις 18 Μαΐου, μολονότι το νησί δεν συνδέεται με την Αθήνα μόνο ακτοπλοϊκά (από τη Ραφήνα και μέσω των πορθμείων σε Αγία Μαρίνα και Αρκίτσα) αλλά και οδικά, μέσω της Γέφυρας της Χαλκίδας.