ελεύθερη-αφέθηκε-η-αφροδίτη-μπάρμπα-967480
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2021 | 08:25

Ελεύθερη αφέθηκε η Αφροδίτη Μπάρμπα

Ελεύθερη είναι πλέον το μοντέλο Αφροδίτη Μπάρμπα, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη και προφυλακισμένη για υπόθεση ναρκωτικών.

Η 24η τακτική ανακρίτρια με διάταξή της αποφάσισε την άρση της προσωρινής κράτησης του μοντέλου, ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Με ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε την εξέλιξη αυτή υποστηρίζοντας ότι «προηγήθηκε πρότασις προς την κα Ανακριτή του Εισαγγελέως Πρωτοδικών κου Γεωργίου Καλούδη, ο οποίος επίσης είχε κάνει δεκτό το αίτημα».

Σύμφωνα με το συνήγορο, «η απόφασις αυτή της κας Ανακριτού και του κου Εισαγγελέως, κατά την κρίση του κου Κουγια, ήταν αναμενόμενη, γιατί η ιδιαίτερα επαρκής κα Ανακριτής είχε ταχύτατα διατάξει συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις (έλεγχος dna, έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων, έλεγχος καμερών, τοξικολογικές εξετάσεις που απέδειξαν ότι η κα Μπάρμπα δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες οδήγησαν τη σκευωρία κατά της κας Μπάρμπα σε απόλυτη κατάρρευση».

Και κλείνει η ανακοίνωση, αναφέροντας: «κατόπιν αυτής της εξελίξεως, η κα Μπάρμπα από σήμερα είναι ελεύθερη για να είναι κοντά στο βρέφος παιδί της και είμαστε βέβαιοι τόσο για την αθωωτική κρίση του μέλλοντος να διεξαχθεί δικαστηρίου, όσο και για τη δικαστική τιμωρία αυτών που προσπάθησαν να την καταστρέψουν και να αφαιρέσουν το βρέφος παιδί της από την επιμέλεια και φροντίδα της».

“Είμαι θύμα, είναι στημένο”

Ζήτημα προσωπικής εκδίκηση υποστήριζε ότι είναι η εμπλοκή της στην υπόθεση ναρκωτικών, το μοντέλο Αφροδίτη Μπάρμπα, το οποίο κρατούνταν από τα τέλη Αυγούστου. « Στο χώρο της μόδας έχω δει χρήση ναρκωτικών και ζωής να καταστρέφονται και πάντοτε τα απέφευγα» είπε απολογούμενη.

Η κατηγορουμένη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, «έδειχνε» ξεκάθαρα ως «εγκέφαλο» της περιπέτειάς της με τις αρχές τον πρώην σύζυγό της, καταθέτοντας κατά την απολογία της στην 24η τακτική ανακρίτρια ένα στικ usb μέσα στο οποίο έχει αποθηκεύσει -όπως υποστήριζε διαγραμμένα μηνύματα που ανέκτησε από το κινητό της κόρης της και τα οποία φέρεται να έχει αποστείλει ο πρώην σύζυγός της. Μάλιστα, το μοντέλο ανέφερε πως έχει λάβει και πάλι μέσω της κόρης της μήνυμα στα αγγλικά -λίγες μέρες αφού αποκαλύφθηκε η σχέση της με φωτογράφο- και πάλι από τον πρώην σύντροφό της, στο οποίο αναφερόταν: «είσαι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στη ζωή μου, σου εύχομαι να έχεις ένα μίζερο θάνατο και θα σε γ…. εσένα και τον σύντροφο σου, όταν έχω την ευκαιρία. Στο υπόσχομαι».

Στην προφορική της απολογία ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, ισχυρίστηκε ότι εκείνος είναι που «έστησε» την υπόθεση με τα 33.1 γραμμάρια κοκαΐνης σε φιξάκια τα οποία είχαν βρεθεί σε τυχαίο έλεγχο κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της. «Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που κατηγορούμαι. Έχω μία κόρη επτά ετών, ουδέποτε θα είμαστε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου. Δε γνώριζα την ύπαρξη αυτών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο μου. Είμαι πολύ σοκαρισμένη» θα πει και θα προσθέσει: «Πιστεύω ότι όλο αυτό είναι στημένο. Υποψιάζομαι ότι είναι ο πρώην άντρας μου, με τον οποίο είχα πολλές διαμάχες όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν δέχεται τον χωρισμό μας και θεωρεί ότι είμαι πάντα κτήμα του».

Απαντώντας σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί τότε ο πρώην σύζυγός της δεν τηλεφώνησε ανώνυμα την αστυνομία Προκειμένου να γίνει έρευνα συγκεκριμένα στο όχημα μου αλλά τα πειστήρια βρέθηκαν στο όχημα της κατά τη διάρκεια τυχαίου τροχονομικού ελέγχου, εκείνη απάντησε: «Δε γνωρίζω εάν ο έλεγχος ήταν τυχαίος, οι αστυνομικοί ήταν αρχικά σταθμευμένη στην οδό Ανθέων, απέναντι σχεδόν από τα Lidl σε παράδρομο και όταν με είδε να περνάω από μπροστά τους και σταμάτησα στο κόκκινο φανάρι, ξεκίνησαν και με ακολούθησαν όταν διέσχισα την Βουλιαγμένης και μπήκα στην Λαμπράκη. Δηλαδή οι αστυνομικοί που με έλεγξαν δεν βρισκόταν στο σημείο που όπως σας είπα παραπάνω συνήθως γίνεται μπλόκο της αστυνομίας».

«Δεν άντεξε ο εγωισμός του»

Κατά την Αφροδίτη Μπάρμπα, και στο παρελθόν είχε δεχθεί απειλές από το συγκεκριμένο πρόσωπο. «Στα προηγούμενα μηνύματα του με έβριζε και έλεγε ότι δεν θέλει να ξαναδεί εμένα και το παιδί και ότι δεν ήθελε να δει τη μικρή εάν δεν γυρίσω κοντά του. Πιστεύω ακόμη ότι ένας λόγος που ήθελα να με εκδικηθεί είναι το γεγονός ότι μίλησα για τη σχέση μας και τη συμπεριφορά του στην τηλεόραση και ότι αναπαρήχθη από άλλα μέσα για αρκετά έτη ακόμη και πρόσφατα, πριν την σύλληψη μου. Πιστεύω ότι στην ενέργεια του σε βάρος μου προκάλεσε το γεγονός ότι ένιωσε αδύναμος, όντας στο νοσοκομείο και δεν άντεξε ο εγωισμός του ότι είδε εμένα να είμαι καλά με άλλον στη Μύκονο».

Εκτός όμως, από τις απειλές, σύμφωνα με το 31χρονο μοντέλο, ο πρώην σύζυγός της την είχε παρακολουθήσει τοποθετώντας GPS – εντοπιστή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν σε θέση να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό της. «Το 2019, πήρα κρυφά από το σπίτι μου με το δεύτερο κλειδί το Ρέιντζ Ρόβερ που μου είχε παραχωρήσει, στο οποίο είχε τοποθετήσει GPS – εντοπιστή και το κατάλαβα όταν μου ανέφερε τις περιοχές που είχα επισκεφθεί. Το όχημα μου το σταθμεύω στο δρόμο απέναντι από το σπίτι μου ή στην διπλανή οδό που υπάρχει ένα χωράφι. Κατά την απουσία μου στην Ίο, το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο απέναντι από το σπίτι μου και δεν έχει συναγερμό, έχω δεύτερο κλειδί τοποθετημένο στην θήκη τεμπέλη» είπε χαρακτηριστικά.