έλεγχοι-για-παράνομα-ταξί-364736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2019 | 18:28

Έλεγχοι για παράνομα Ταξί

Στο στόχαστρο του υπουργείου Τουρισμού έχουν εισέλθει τα παράνομα Ταξί που υποκλέπτουν το μεταφορικό έργο δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και απώλεια εσόδων.

Ενταντικοποίηση των ελέγχων με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για τον εντοπισμό των παράνομων Ταξί ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας στο κλαδικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί που παρευρέθηκε.

Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το έργο που προσφέρει ο κλάδος συνδέεται με την τουριστική ταυτότητα του τόπου, δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ελέγχων με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, από το οποίο υπάρχει απώλεια τεράστιων εσόδων, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, η οποία λειτουργεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Με την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ψηφιακού μητρώου, διευκολύνονται τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια των ελέγχων των Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης που εκμισθώνονται με οδηγό

. Στο πλαίσιο αυτής της τουριστικής υπηρεσίας, που πρέπει να παρέχεται κάτω από αυστηρό έλεγχο, χρειάζεται και η ενίσχυση της τουριστικής αστυνόμευσης, κάτι που έχει ήδη τεθεί από τον κ. Κόνσολα, στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον κλάδο και το μεταφορικό έργο. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ανοιχτό και ισότιμο διάλογο.

Ο κ. Κόνσολας ανακοίνωσε και μια νέα δέσμη κινήτρων για την αντικατάσταση των γερασμένων και παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων και την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λόγο που θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο.