ελεύθερος-μετά-την-απολογία-του-ο-άκης-507762
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.07.2018 | 11:58

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Άκης

Νέες εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης έδωσε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του. Ο πρώην υπουργός αυτή τη φορά κλήθηκε σε απολογία από τις ανακριτικές αρχές για την υπόθεση του ποσού των 700.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον πρώην υπουργό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως το επίμαχο ποσό των 700.000 ελβετικών φράγκων δεν ήταν δικό του αλλά του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το κατηγορητήριο, Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε τα χρήματα αυτά ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη αλλά και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

Η νέα κλήτευσή του πρώην υπουργού σε απολογία για την παραπάνω υπόθεση, που αποτελεί μια «πτυχή» της δικογραφία για τις «χρυσές μίζες» για την οποία καταδικάστηκε, ήρθε λίγες ημέρες μετά από τη δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των χρυσών μιζών.